Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Aderarea României la spaţiul Schengen nu mai poate fi amânată, ţara noastră îndeplinind toate criteriile tehnice necesare în această privinţă, a declarat Nicolae Ciucă, în discursul susținut în cadrul congresului Partidului Popular European. Potrivit lui Nicolae Ciucă, România a demonstrat că poate securiza graniţele externe ale Uniunii Europene şi frontierele externe ale spaţiului Schengen, în timpul actualei crize.

Liderul PNL susține că România aşteaptă de zece ani să adere la spaţiul Schengen iar această decizie nu va mai fi amânată.

„Acest lucru este spus şi de Comisia Europeană de peste zece ani şi este ceea ce spune Parlamentul European de foarte mult timp.”, a argumentat Nicolae Ciucă. Premierul român a apreciat căeste necesară sporirea securităţii energetice a blocului comunitar, menţionand că România ”susţine deplin obiectivului politic al Uniunii Europene de a elimina cât mai curând posibil dependenţa energetică de Rusia”. România este pregătită şi angajată să contribuie la eforturile europene prin utilizarea gazelor naturale interne din Marea Neagră, prin investiţii în noi tehnologii în domeniul energiei nucleare şi al producerii de energie regenerabilă, dar şi prin eforturi de a consolida conectivitatea energetică în regiunea noastră, a subliniat Nicolae Ciucă.

”Dată fiind presiunea la care sunt supuse, este de datoria noastră să ne coordonăm eficient pentru a acorda asistenţă Ucrainei şi Republicii Moldova în ceea ce priveşte nevoile energetice şi reducerea dependenţei prin conectivitate sporită”, a spus premierul.

Mărturisirea lui Sorin Oprescu, după ieșirea din arestul din Atena: Nu am fugit nicăieri

Articolul precedentFostul președinte și dispariția flotei: „Arătaţi-mi o singură aprobare semnată de Băsescu pentru vânzare nave”
Articolul următorUdrea, încă o săptămână de arest în Bulgaria. Instanța amână pronunțarea unei soluții