Vicepremierul Kelemen Hunor este încrezător că putem trece peste valul trei al pandemiei, dar că ne așteaptă o perioadă dificilă, în care vom avea restricții, la fel cum de altfel se întâmplă în mai multe țări din Europa. În cadrul unei conferințe de presă de la Miercurea Ciuc, Kelemen Hunor a dat asigurări că nu va fi un lockdown total, așa cum a fost anul trecut, în starea de urgență, dar face apel la populație să fie prudentă în perioada sărbătorilor pascale, când în noapte de Înviere (atât la Paștele Catolic, cât și la cel Ortodox) restricții sunt după ora 2.00.

Românii vor putea merge la Slujba de Înviere

„Ne aşteaptă o perioadă dificilă. Sunt convins că împreună vom reuşi să trecem peste această perioadă. Valul trei a ajuns şi în România şi dacă ne uităm ce se întâmplă în Ungaria şi chiar în Slovacia, Austria, Germania, Franţa chiar, ce restricţii sunt acolo, atunci putem spune că nici noi nu vom fi feriţi de valul trei. Deocamdată nu există o explozie a cazurilor zilnice, dar dacă ne uităm la Terapie intensivă deja există o aglomerare şi o presiune asupra sistemului sanitar. (…)

Ce se va întâmpla, dacă incidenţa va creşte sau nu va creşte, dacă va fi o presiune mai mare pe spitale sau nu, în mare măsură depinde de noi. Noi am spus că nu vom merge în direcţia unui lockdown total, sunt nişte măsuri care asigură acea distanţare şi acea posibilitate de a nu se aglomera în spaţii publice, prin care putem ţine sub control pandemia”, a spus Kelemen Hunor, într-o conferință de presă la Miercurea Ciuc, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că deciziile luate la nivelul Guvernului, poate că nu sunt cele mai populare, dar se încearcă ajungerea la o cale de mijloc. „Încercăm să găsim, prin aceste decizii nuanţate, o metodă prin care reuşim să ne păstrăm şi libertatea, dar şi sănătatea putem ocroti. Sunt convins că marea majoritate a cetăţenilor sunt extrem de conştienţi şi responsabili şi ştiu ce au de făcut”, a mai spus Kelemen Hunor.

Franța intră în carantină de noapte și închide toate școlile

Articolul precedentMinisterul Sănătății spune stop Covid în școli: a făcut afișe pe care unitățile de învățământ trebuie să le tipărească!
Articolul următorAvertisment scris, sancțiunea pentru Dan Tănasă. Deputatul tratază situația cu o glumă de 1 aprilie