Elevi la școală, cu masca de protecție

La aproape două luni de la redeschiderea școlilor cu predare față în față și la peste un an de pandemie de coronavirus, Ministerul Sănătății crede că a găsit soluția salvatoare pentru ca elevii să fie feriți de Covid-19, lucrând împreună cu Ministerul Educației.

E adevărat, multe școli s-au închis după ce pe rând au fost confirmate cazuri pozitive în rândul elevilor și ale cadrelor didactice, dar dacă tot urmează vacanța, Ministerul Sănătății anunță că lansează, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, UNICEF și Universitatea Babeș Bolyai Cluj, un proiect în care să implice școlile.

Azi, de 1 aprilie, dar probabil cât se poate de serios, pe pagina de Facebook a ministerului a apărut o postare în care se explică modul de acțiune în combaterea pandemiei în școli. Pe scurt, elevii vor putea citi în afișe regulile de bază de protecție, cu condiția ca afișele respective să fie, atenție, descărcate și tipărite de unitățile de învățământ. Și, firește, lipite în văzul elevilor.

Elevii vor învăța mai ușor cum se poate preveni răspândirea virusului SARS-Cov-2. În cadrul campaniei „Om cu Om oprim pandemia”, Ministerul Sănătății lansează, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, UNICEF și Universitatea Babeș Bolyai-catedra de sănătate publică, o serie de afișe cu informații utile și reguli care trebuie respectate pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov- 2 în școli.

Cele trei reguli de bază: Păstrarea distanțării fizice, portul măștii de protecție și respectarea igienei sunt prezentate elevilor într-un limbaj accesibil și cu elemente vizuale ușor de înțeles. Informațiile au fost vizate de către specialiști în sănătate publică. Ministerul Sănătății invită unitățile de învățământ să tipărească și să utilizeze materialul informativ pus la dispoziție. Afișele pot fi descărcate”, anunță oficial Ministerul Sănătății.

Articolul precedentPreședintele Germaniei a avut încredere în AstraZeneca
Articolul următorKelemen Hunor: „Nu vom merge în direcţia unui lockdown total”