Cu toate că are 65 ani, președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier a avut încredere să utilizeze vaccinul AstraZeneca, aprig contestat, în urma suspiciunilor apărute în spațiul public, dezbătute îndelung de Agenția Europeană a Medicamentului. Acesta s-a vaccinat în cursul zilei de astăzi împotriva Covid-19.

Germania folosește AstraZeneca doar pentru persoanele de peste 60 ani, categorie din care face parte și președintele țării

„Suntem încrezători în vaccinurile aprobate în Germania (…) Vaccinarea este etapa crucială pentru a ieşi din pandemie. Profitaţi de oportunităţile care apar. Faceţi la fel!”, a insistat președintele Steinmeier, într-un comunicat de presă, potrivit Digi24.

Curtea Constituţională din Germania a suspendat procedura de ratificare a fondului de relansare postpandemie

Anunțul vine să întărească asigurările potrivit cărora acest vaccin este eficient și nu produce efecte adverse de durată. „Vaccinarea este calea pentru ieşirea (din restricţiile impuse), însă acest drum este încă lung”, a subliniat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, AstraZeneca se afla în mijlocul unui scandal amplu care motiva multe țări din Uniunea Europeană să renunțe temporar la administrarea acestuia populației. Printre aceste țări se număra și Germania. Ulterior, în urma concluziilor favorabile ale analizelor Agenției Europene a Medicamentului, reputația AstraZeneca era restaurată, țările europene care renunțaseră, în primă instanță, la acesta, reluând vaccinarea.

Articolul precedentRafila, nemulțumit de modul în care Ministerul Sănătății gestionează campania de vaccinare
Articolul următorMinisterul Sănătății spune stop Covid în școli: a făcut afișe pe care unitățile de învățământ trebuie să le tipărească!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.