Reprezentantul României la OMS, social democratul Alexandru Rafila a vorbit, în cursul zilei de astăzi, despre modul în care actuala conducere a Ministerului Sănătății manageriază campania de vaccinare, cu emfază pe comunicarea defectuoasă pe care o are cu populația, în contextul teoriilor care circulă în spațiul public. „Legat de revenirea la normalitate, avem problema vaccinării. Ca să aibă succes, trebuie să-și dubleze cadența, să ajungem la o medie de 100.000 de doze/zi, e cea mai mică cifră necesară să sperăm că în septembrie avem 11 milioane de persoane vaccinate”, a spus Alexandru Rafila, adăugând că a obosit să tot dea sugestii, încă din luna decembrie. „Din păcate, ministrul Sănătății abia după 3 luni a început să ia primele măsuri”, a subliniat Rafila.

Rafila, despre „speranța” lui Voiculescu: „Amenda nu trebuie să fie cea mai mică, trebuie să respecte și impactul social”

PSD și-ar fi dorit ca Iohannis și Cîțu să fie primiți cu colivă și lumânări la Institutul „Cantacuzino”

„Eu am indoieli foarte serioase văzând modul actual de abordare, lipsa de seriozitate, inclusiv episodul cu neutilizarea măștii de protecție de către ministru. Nu sunt semne de bun augur”, a mai spus Alexandru Rafila, referindu-se la declarația ministrului Voiculescu potrivit căreia, și-ar fi dorit să primeasă o amendă cât mai mică.

Ce a spus Voiculescu: „Cred că echipa mea a luat legătura cu cineva la poliţie sau la prefectură. Nu ştiu ce valoare are. Ştiu doar că voi primi o amendă. Sper să fie cât mai mică” – conform unei știri inițiale publicate de Spotmedia.ro.

Articolul precedentȘtefănel, cel mai scump medicament din lume și asociația care-l ajută – Noel
Articolul următorPreședintele Germaniei a avut încredere în AstraZeneca
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.