Ștefănel, cel mai scump medicament din lume și asociația care-l ajută – Noel

Pentru unii dintre noi, o donație nu înseamnă mult. Pentru el, e mai mult decât ar putea spera.

Ștefănel are 3 ani, suferă de SMA și are nevoie de 2.1 milioane de dolari.

Asociația Noel încearcă să-l ajute să strângă acești bani, pentru că medicamentul de care are el nevoie este considerat cel mai scump din lume.

Ce e SMA?

SMA = amiotrofie musculară tip 1. Este o boală care afectează mușchii de la nivelul întregului corp.

Mușchii sunt din ce în ce mai slăbiți, până ajungi să nu te mai poți mișca deloc, să mănânci sau chiar să respiri.

Până în urmă cu câțiva ani, boala nu era tratabilă, iar majoritatea copiilor diagnosticați cu SMA1 nu supraviețuiau. Lucrurile au evoluat, medicina – la fel, acum este disponibil un tratament: Zolgensma.

Cel mai scump tratament din lume

Vestea bună e că da, există tratament. Vestea nu tocmai îmbucurătoare e că acest tratament costă 2.1 milioane de dolari.

Pentru oricare dintre noi, suma este uriașă. La fel e și pentru Ștefănel și familia lui.

Aici e momentul în care Asociația Noel intervine. În ultimul an, Asociația Noel a reușit de 2 ori să strângă acești bani, pentru alți doi copii, cu ajutorul donațiilor. A venit rândul celui de-al treilea, Ștefănel.

Până acum s-au strâns, din donații, aproape 1.300.000 de dolari, dar până la suma totală, mai e ceva de luptat

Ne-am învățat, în ultimul timp, să ne ajutăm noi pe noi. Donăm pentru fiecare caz cu care rezonăm. Donăm pentru copii, pentru mâncare, pentru case, pentru adăposturi. Donăm noi între noi, fără a cere nimic în schimb, într-o țară în care Statul ridică, neputincios, din umeri.

Luptăm pentru fiecare viață care ne apare în cale. Sau pentru șansa fiecărei vieți să existe, în continuare. Dacă ne-au învățat ceva ultimii ani, e că nu ne putem baza pe instituții, ci pe oameni. Oameni ca mine și ca tine.

Ștefănel are 3 ani. Ștefănel are, în ”pușculiță”, 1.300.000 de dolari. Mai are nevoie de aproape încă pe atât. N-o să-și cumpere nici dulciuri, nici jucării din ei. O să-și cumpere ceva ce nici un copil nu ar fi trebuit să fie nevoit să cumpere: șansa să trăiască. Șansa să devină adult.

Cum îl puteți ajuta?

1. Trimite SMS la 8828 cu textul ȘTEFAN și donezi 2 euro. Pentru a dona o sumă mai mare este necesar sa trimiteți mai multe sms-uri

2. Donează online cu cardul: https://asociatianoel.ro/doneaza.html

3. Donează recurent, lună de lună, cu cardul https://asociatianoel.ro/doneaza/abonament-lunar.html

4. Revolut: 0747.681.370 (user: mariab9kl)

5. BTPay: 0752.076.131

6. Transfer bancar:

a. Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

b. Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

c. Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601

d. Swift/BIC: BTRLRO22

e. Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel

7. Paypal: https://paypal.me/asociatiaNoel 

8. Donează sub formă de sponsorizare. Info aici: https://asociatianoel.ro/

9. Redirecționează 3.5% din impozitul pe salariu. Info aici: https://asociatianoel.ro/birou-virtual/genereaza-formular-230.html

Pentru a afla mai multe informații despre Ștefănel, intrați în grupul de Facebook “Uniti pentru Stefan – SMA1” accesând linkul: https://www.facebook.com/groups/749355595491433 

Asociația Noel vă invită să participați la tombole în grupul de suport de pe Facebook. Puteți să vedeți toate tombolele dând click pe link-ul următor: https://asociatianoel.ro/tombole-caritabile.html