Asociația Noel a început și continuă o luptă pentru o copilărie normală, pentru sănătate și pentru viață. Lupta înseamnă un tratament și mediatizarea unui caz care a înduioșat mii de români.

Scopul asociației este să strângă suma de 2.1 milioane de dolari pentru Ștefan Suciu, un copil de doar 3 ani, din Oradea.

Băiețelul are nevoie de cel mai scump medicament din lume, pentru a opri boala care-i macină mușchii.

Afecțiunea poartă numele de amiotrofie spinală musculară și este o boală care afectează mușchii de la nivelul întregului corp. Mușchii devin din ce în ce mai slăbiți, până când persoana afectată nu se mai poate mișca, nu mai poate mânca și, într-un final, nu mai poate respira.

Bolnavii nu pot fi trataţi din cauza lipsei de fonduri

Atrofia musculară spinală (SMA) este o boală a neuronului motor. Neuronii motori controlează muşchii care sunt utilizaţi în toate activităţile. Mulţi dintre pacienţii care suferă de această boală sunt copii.

Indiferent de vârstă, multe persoane care suferă de atrofie musculară spinală nu pot fi tratate din cauza lipsei de fonduri.

Până în urmă cu câțiva ani, boala nu era tratabilă, iar majoritatea copiilor diagnosticați cu SMA1 pierdeau lupta cu boala, încă din primii ani din viață.

Vestea minunată este că medicina a avansat, iar acum există tratament. Se numește Zolgensma, dar, din păcate, acest tratament are un cost uriaș: 2.1 milioane dolari fiind considerat cel mai scump medicament din lume.

Schimbarea începe cu fiecare om care nu a uitat de empatie, de implicare și de speranță

Cu toate acestea, existența unui medicament nu poate combate întotdeauna durerea și nu poate schimba un diagnostic, dacă nu există mobilizare.

România a ales să se mobilizeze, să nu rămână indiferentă și să-l ajute pe Ștefan, promițându-i, cu fiecare donație, copilăria normală, șansa la sănătate și la viață.

Pentru Ștefan au contribuit oameni simpli, oameni din toate coluțurile țării și, până acum, s-au strâns aproape $1.300.000 de dolari.

Modalități prin care îl putem ajuta pe Ștefan

1.            Trimite SMS la 8828 cu textul ȘTEFAN și donezi 2 euro. Pentru a dona o sumă mai mare este necesar sa trimiteți mai multe sms-uri

2.            Donează online cu cardul: https://asociatianoel.ro/doneaza.html

3.            Donează recurent, lună de lună, cu cardul https://asociatianoel.ro/doneaza/abonament-lunar.html

4.            Revolut: 0747.681.370 (user: mariab9kl)

5.            BTPay: 0752.076.131

6.            Transfer bancar:

a.            Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

b.            Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

c.            Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601

d.            Swift/BIC: BTRLRO22

e.            Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel

7.            Paypal: https://paypal.me/asociatiaNoel 

8.            Donează sub formă de sponsorizare. Info aici: https://asociatianoel.ro/

9.            Redirecționează 3.5% din impozitul pe salariu. Info aici: https://asociatianoel.ro/birou-virtual/genereaza-formular-230.html

Pentru a afla mai multe informații despre Ștefănel, intrați în grupul de Facebook “Uniti pentru Stefan – SMA1” accesând linkul: https://www.facebook.com/groups/749355595491433 

Articolul precedentRaluca Turcan vrea o actualizare a ocupațiilor din România
Articolul următorKlaus Iohannis: „Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time