Sursa foto: financialintelligence.ro
Sursa foto: financialintelligence.ro

Ministrul Apărării a anunţat, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Europa FM, că proiectele legilor Apărării sunt aproape gata.

Conform declaraţiilor oferite astăzi, 2 februarie, este vorba despre 3 legi esențiale pentru securitatea României.

În mare parte, instituțiile care asigură securitatea României funcționează după legi extrem de vechi. De exemplu, Legea Apărării Naționale a fost updatată acum mai bine de un deceniu, arată Radio Europa FM.

Legile Apărării trebuie adoptate cât mai repede

Vasile Dîncu a ţinut să explice că este vorba despre un pachet care se referă, printre altele, la pregătirea populației pentru apărare și securitatea informatică.

De asemenea, Dîncu a menţionat că unul dintre proiecte are legătură inclusiv cu primirea pe teritoriul României a trupelor străine.

Ministrul a precizat că este vorba de un pachet de legi privind apărarea națională. Acestea sunt în consultare de mai multă vreme, dar, în acest moment, sunt gata, în cea mai mare măsură.

Este vorba despre legea privind apărarea cyber, dar şi alte legi care țin de zona apărării. Practic, va intra în vigoare un întreg pachet de legi.

Ministrul Apărării: “Proiectele legilor Apărării sunt aproape gata, le vom pune în discuție foarte rapid”

Cred că este nevoie acum pentru a putea să realizăm toate procedurile, inclusiv legate de prezența înaintată în această zonă, este nevoie de un cadru legislativ complet. Cred că avem un nucleu de 3 legi care sunt fundamentale și pe care le vom pune în discuție foarte rapid. În general, legile au fost în dezbatere publică în anii trecuți. Dar, evident că nicio lege importantă nu poate să ocolească dezbaterea publică, inclusiv legile Apărării”, a declarat Vasile Dîncu pentru sursa citată.

Articolul precedentBăsescu, amendat: “Afirmațiile postate fac legătura dintre apartenența etnică și infracționalitate”
Articolul următorSiegfried Mureşan susține că prezenţa trupelor ruse în Belarus reprezintă o ameninţare pentru Europa
Jurnalist full-time / Pesimist part-time