Foto: Ziarul Financiar
Foto: Ziarul Financiar

Traian Băsescu a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmații discriminatorii care încalcă dreptul la demnitate.

Afirmațiile postate de Traian Băsescu, care fac legătura dintre apartenența etnică și infracționalitate, („clanurile țigănești au revenit acasă și par a refuza categoric să respecte legile țării”, “grupările țigănești de tip mafiot”) reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se precizează în comunicat.

Traian Băsescu: “Clanurile țigănești au revenit acasă și par a refuza categoric să respecte legile”

Colegiul director al CNCD adoptat o hotărâre prin care fostul președinte Traian Băsescu a fost amendat cu 5.000 de lei pentru afirmațiile postate.

Conform comunicatului, hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Peste șase luni va fi prea târziu! Parte din clanurile țigănești au revenit acasă și par a refuza categoric să respecte legile țării. Grupările țigănești de tip mafiot, care încep să-și împartă zonele în care percep taxă de protecţie de la comercianţi, îşi fac și ele simţită prezenţa cu atât mai mult cu cât este în plină desfăşurare şi procesul de ocupare a zonelor în care vor acţiona reţelele de cerşetori.” – este doar o parte din textul supus analizei, pentru care fostul președinte a primit amendă din partea CNCD, precizează Ştiri pe Surse.

Olivia Steer, amendată cu 5.000 de lei de CNCD pentru că a comparat Holocaustul cu vaccinarea anti-COVID

Olivia Moisescu Venturia, fostă Steer, a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Sancţiunea de 5.000 de lei a fost aplicată pentru o postare care punea alături „evreii gazați la Auschwitz” și „comorbiditățile” bolnavilor COVID. De asemenea, Institutul Elie Wiesel a acuzat-o de antisemitism.

Articolul precedentIohannis: „Riscurile s-au amplificat”
Articolul următorMinistrul Apărării: “Proiectele legilor Apărării sunt aproape gata”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time