PSD îi cere demisia lui Cîțu după incendiul de la Constanța

„Criminali! Asta sunteți!” sau „Oare câți mai trebuie să moară până vom scăpa de acest criminal?” sunt doar două dintre reacțiile venite dinspre social democrați.

Incendiul de la Constanța, în care au decedat 9 pacienți interbați în secția ATI Covid, arată încă o dată presiunea pusă pe sistemul sanitar, în plin val patru al pandemiei.

PSD, prin vocea liderului, Marcel Ciolacu, dar și a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog trag un semnal de alarm, mai mult, cer demisia de onoare a premierului Florin Cîțu, pe care îl consideră la fel de vinovat de tragedia din această dimineață, ca și pe Tătaru, Voiculescu și Mihăilă, care au condus ministerul de la începutul pandemiei.

„De când ați fost puși de Iohannis la conducerea României ați știut doar să dați din gură, doar să aruncați responsabilitatea pe alții, doar să promiteți iluzii. Nimic concret! 12 incendii și zeci de decese în spitalele de la Piatra Neamț, Spitalul de Psihiatrie Socola, Matei Balș și, acum, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța – toate în guvernarea Dreptei. Miniștrii PNL și USR ai Sănătății, Tătaru, Voiculescu și Mihăilă, plus premierul Cîțu – voi sunteți principalii vinovați pentru toate dramele la care asistăm. Românii mor zilnic pentru că tot anul voi, PNL și USR, v-ați certat pe bani și pe funcții!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

În același ton au venit acuzele și din partea fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, care face apel la onoarea lui Florin Cîțu de a pleca de la conducerea guvernului.

„Din nefericire, pacienții internați în spitalele din România continuă să moară cu zile din cauza incompetenței Guvernului Cîțu, care nu a făcut nimic pentru a pregăti așa cum trebuie noul val al pandemiei. Secțiile ATI sunt supraaglomerate, iar spitalele abia mai fac față. În tot acest timp, (încă) premierul Cîţu nu are altceva mai bun de făcut decât să găsească țapi ispășitori pentru propria sa incapacitate. Când toți se pricep la toate, iată rezultatul!Dacă ar avea un pic de onoare, Cîțu și-ar da deja astăzi demisia! Oare câți mai trebuie să moară până vom scăpa de acest criminal?”, a scris și Florian Bodog.

În ultimul an, acesta a fost al treilea incendiu al unui spital suport Covid, după cel de la Piatra Neamț, din 14 noiembrie 2020, respectiv cel de la Institutul Matei Balș, din 29 ianuarie 2021. Un incident care a dus la decesul a trei persoane a avut loc la unitea mobilă ATI a Spitalului Victor Babeș, în luna aprilie 2021.

Guvernul a anunțat activarea celulei de criză la MAI în cazul incendiului de la Constanța

Articolul precedentMinisterul Mediului a aprobat împușcarea a cinci urși
Articolul următorVioleta Alexandru: „Nu avem nicio scuză. Încă ne mai putem trezi”