Guvernul a anunțat activarea celulei de criză la MAI în cazul incendiului de la Constanța

Raed Arafat va merge la Constanța „pentru a se asigura că operaţiunile de acolo se desfăşoară fără probleme”

Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secrettarului de stat în MAI, Raed Arafat să meargă la Constanța, unde în această dimineață a avut loc un incendiu, cu victime, la Spitalul de Boli Infecțioase, transmite News.ro. Totodată a fost activată o celulă de criză la nivelul MAI pentru a coordona intervenția, dar și pentru relocarea pacienților Covid în alte spitale.

„Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa şi continuă să ţină legătura cu reprezentanţii MAI, Ministerul Sănătăţii şi cei ai prefecturii Constanţa. În acest moment, este activată o celula de criză la MAI pentru a coordona intervenţia şi a se asigura că sunt evacuaţi pacienţii şi că sunt locuri pentru ei în alte spitale. Premierul Florin Cîţu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la faţa locului pentru a se asigura că operaţiunile de acolo se desfăşoară fără probleme”, a anunţat Guvernul.

Cseke Attila nu a putut confirma numărul de persoane decedate, care a ajuns deja la 9. „După ce ISU va finaliza intervenția va comunica cum a decurs. Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților, majoritatea vor fi duși la Județean, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar, dacă e nevoie și la Medgidia. Din informațiile pe care le avem, 113 pacienți erau internați, din care 10 la ATI. Este în curs evacuarea în totalitate și transferul pacienților. Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienții care trebuie externați și preluați. Nu am informații dacă sunt persoane din corpul medical care au fost afectate sau rănite în urma intervenției”, a declarat ministrul, la Digi 24.

Intervenția de la Constanța este una amplă, fiind nevoie de sprijin și din partea ISU din județele limitrofe. De la ISU CĂLĂRAȘI s-au trimis în sprijin 7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU IALOMIȚA se deplasează 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Acesta este al treilea incendiu de amploare în numai un an, după cel de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din 14 noiembrie 2020, respectiv, cel de la Institutul Matei Balș, din 29 ianuarie 2021.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Crește numărul persoanelor decedate

Articolul precedentIncendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Crește numărul persoanelor decedate
Articolul următorMinisterul Mediului a aprobat împușcarea a cinci urși