Violeta Alexandru: „Nu avem nicio scuză. Încă ne mai putem trezi”

Aceasta consideră că agitația publică este doar la momentul tragediilor, și au tot fost în ultima vreme, ca apoi totul să fie uitat și nimic să nu se schimbe „pe fond”.

Fostul ministru al Muncii din Cabinetul Orban, Violeta Alexandru a reacționat după tragedia de la Constanța, un incendiu izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase în urma căruia nouă pacienți au decedat. Violeta Alexandru a afirmat, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că există bani publici, dar că nu sunt gestionați bine. Mai mult, că guvernării liberale, care este de aproape doi ani de zile, ar trebui să îi fie rușine să se găsească scuze toate neregulile, „în sistemul public, mereu e de vină altcineva”.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Crește numărul persoanelor decedate

„Dacă aud, din nou, că s-a trimis Corpul de control după care se așterne tăcerea, înnebunesc. Ca să o spun pe românește.

Nu se întâmplă nimic serios. Asta cred. Nu dorim să deranjăm sistemul public, în profunzimea problemelor acestuia. Unul se acoperă pe altul. Nimeni nu răspunde, de fapt. Dar Șefi, de spitale, de orice, se bat să fie. Fără pic de abilități manageriale. După care, atunci când se întâmplă ceva, e de vină oricine altcineva. Noi nu avem simțul răspunderii individuale în România, în sistemul public e jale. Peste toate acestea, să nu uităm deciziile luate din presiunea pilelor/relațiilor. Când se întâmplă o tragedie, pe moment e mare agitație (ai zice că se schimbă ceva, în fond trăim cu speranțe), pe urmă presa se mută la alt subiect și, de fapt, nu se schimbă nimic pe fond. În sistemul public, mereu e de vină altcineva”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul ministru a precizat că bani publici sunt în România, dar că sunt gestionați prost. „Se anunță mari și sofisticate achiziții de noi tehnologii și nu se găsesc bani de prize, de clanțe, de becuri. Țara asta se duce de râpă pentru că ne credem sofisticați, ne jignește să facem curățenie, ordine la nivelul lucrurilor simple. Am intrat la guvernare de ceva vreme. Nu avem nicio scuză. Încă ne mai putem trezi. Cu intenții și orgolii, cu răutate și fudulie, nu se va face treabă. Mor oameni sub guvernarea noastră. Ce rușine să ne tot găsim scuze”, a mai scris Violeta Alexandru, care le-a transmis „Condoleanțe!”, celor ce trec prin această dramă.

PSD îi cere demisia lui Cîțu după incendiul de la Constanța

Articolul precedentPSD îi cere demisia lui Cîțu după incendiul de la Constanța
Articolul următorYouTube elimină videoclipurile activiștilor anti-vaccin