Modificări în regulamentul privind parcările din Sectorul 3 al Capitalei, primarul Robert Negoiță arătând că acest lucru vine în urma unei dezbateri publice.

Potrivit primarului Negoiță, regulamentul privind parcările de reședință a fost astfel îmbunătățit cu mai multe prevederi, acesta subliniind însă că „rămânem în contact pentru orice alte propuneri, sesizări sau opinii”.

Practic, din ce detaliază Robert Negoiță pe Facebook, ar fi vorba despre 7 modificări aduse, legate inclusiv de costurile șoferilor care vor un loc de parcare în acest sector:

Eliminarea perioadelor de atribuire: autorizațiile vor fi eliberate, pe principiul primul venit, primul servit, în funcție de disponibilitatea locurilor din zona solicitată, fără a mai fi nevoie de a aștepta o perioadă de atribuire.
Autorizații pentru al doilea loc de parcare vor putea primi și persoanele care nu dețin în proprietate un autovehicul, așa cum era prevăzut până acum. Condițiile sunt următoarele:

autovehiculul să fie deținut de către soț/soție, iar bunul a fost dobândit în timpul căsătoriei;
autovehiculul să fie deținut de către părinte/copil;
autovehiculul să fie înregistrat pe firmă, iar angajatorul să ofere un document din care să reiasă calitatea de angajat și utilizator al autovehiculului.

Abonamente lunare și anuale pentru parcare, valabile pe locurile nenominale, de luni până duminică, dar doar în intervalul 8:00-18:00, aceasta fiind una din cele mai importante solicitări la dezbaterea publică.
Astfel, persoanele fizice sau persoanele juridice vor putea achiziționa online, prin intermediul aplicației de plată, abonamente lunare sau anuale, în următoarele condiții:

Persoanele fizice sau persoanele juridice care au adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 50 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 500 lei inclusiv TVA;
Persoanele fizice sau persoanele juridice care nu au adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 100 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 1000 lei inclusiv TVA;

Posibilitatea de a acorda autorizație oricărui vehicul rutier de maxim 5 m lungime, cu o capacitate mai mică de 3,5 tone, care se deplasează prin propulsie proprie și care servește la transportul de persoane, inclusiv autovehiculele cu două (2) sau trei (3) roți, cu excepția vehiculelor care circulă pe șine, rulotelor, autorulotelor, remorcilor sau semiremorcilor.
Vă mulțumesc, din nou, pentru implicarea în dezbaterile și discuțiile pe care le organizăm, pentru toate propunerile și sugestiile dvs care ne ajută ca împreună să găsim cele mai eficiente metode de a gestiona Parcările de Reședință din sectorul nostru
”, a transmis Primarul Negoiță.

Articolul precedent15.480 euro, bani obținuți de o femeie din Vâlcea, prin amenințări și șantaj repetat
Articolul următorCîțu, din nou critic la adresa lui Ciolacu: „Minte cum respiră. Pe toată lumea”