Sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu ( captură video)

Ex-premierul Florin Cîțu, care într-o scurtă vreme „de glorie” a condus chiar și PNL, a ieșit din nou la atac.

Vizat este actualul premier PSD Marcel Ciolacu, pe care Cîțu îl acuză de minciună, cu promisiunea că, periodic, va devoala adevăruri care nu sunt spuse.

Sub haștagul deja cunoscut „RomaniiTrebuieSaStie”, la care s-a adăugat și „romaniadedreapta”, Florin Cîțu scrie pe Facebook că „Ciolacu minte cum respiră. Pe toată lumea”.

Iar referirea acestuia este pe deficit și buget, cu câteva explicații. Oricum ar fi, Cîțu include în postare și angajamentul că va continua: „Astăzi doar două dintre minciuni. O să le prezint și pe celelalte”.

Deficitul bugetar este mai mare pentru că am crescut alocarea în buget pentru MAPN de la 2% din PIB la 2.5% din PIB. FALS
Bugetul a fost construit și APROBAT cu o alocare de 2.5% din PIB și un deficit de 4.4% ( 4.4% din PIB ia în calcul alocarea de 2.5% din PIB).

Comisia Europeană ne cere o singură cotă de TVA. FALS
Marcel Ciolacu a crescut, prin OG 16/2022, TVA pentru serviciile de cazare, restaurant și catering, de la 5% la 9% justificând „aliniere” cu produse alimentare. Ciolacu a făcut asta, nu Comisia Europeană. Comisia Europeană încurajează mai multe cote de TVA. De aceea a dat și directiva 112/2006 care permite acest lucru.

Astăzi doar două dintre minciuni. O să le prezint și pe celelalte.
Marcel Ciolacu nu a avut nicio jenă să crească taxele anul trecut prin OG 16/2022. A supraimpozitat contractele part-time, a crescut impozitul pe dividende de la 5% la 8%, a crescut TVA pentru HORECA, a crescut impozitele pe chirii etc. Nu va avea nicio jenă să le crească și acum. Atât de mult urăște românii și mai ales sectorul privat.

Iar despre reforme, uitați. Nu le-a făcut de doi ani de zile, nu le va face acum când intră în an electoral”, avertizeză Cîțu.

Articolul precedentRegulamentul parcărilor din Sectorul 3 a fost schimbat
Articolul următorMinistrul Gorghiu numără condamnații fugari care au fost aduși în țară: „Actul de justiție nu poate fi considerat împlinit dacă persoana condamnată nu execută pedeapsa”