Sursa: Shutterstock

O femeie din județul Vâlcea a fost trimisă în judecată în stare de arest pentru trafic de influență și șantaj repetat asupra unei alte localnice din acest județ.

Direcția Generală Anticorupție detaliază că inculpata este o persoană fără ocupație, domiciliată în municipiul Drăgășani, și, timp de un an, a exercitat presiuni repetate pentru a primi aproape 15.500 de euro. În plus, aceasta primise anterior și alți bani, pentru a aranja un dosar de handicap.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, după ce în luna mai a acestui an, o femeie din județul Vâlcea, aflată la muncă în Italia, a făcut un denunț.

Astfel, aceasta a sesizat la DGA – SJA Vâlcea posibile fapte de corupție săvârșite în legătură cu obținerea de certificate de încadrare în grad de handicap de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea și, mergând pe firul anchetei, s-a descoperit că povestea era mult mai amplă. Iar în administrarea probatoriului, s-a beneficiat inclusiv de sprijinul DOS – Serviciul Operațiuni Speciale Vâlcea.

Din cercetările efectuate sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a rezultat că, la data de 22.05.2022, inculpata a pretins și primit de la denunțătoare suma de 1.100 euro cu scopul de a determina un medic de la Serviciul de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil, însă, în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap.

Ulterior, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, prin transmitere de mesaje de amenințare denunțătoarei căreia i-a indus temerea că îi poate crea probleme de natură judiciară, precum prin amenințarea cu acte de violență îndreptate împotriva acesteia și a copiilor săi, inculpata a obținut de la persoana vătămată suma totală de 15.480 euro”, transmite DGA.

Articolul precedentA debutat WATER LOSS BALKANS, un eveniment organizat în parteneriat cu societatea RAJA SA din Constanța
Articolul următorRegulamentul parcărilor din Sectorul 3 a fost schimbat