Ședință de Guvern cu scandal, după ce pe ordinea de zi a fost introdus proiectul Anghel Saligny

USR PLUS amenință cu susținerea moțiunii de cenzură a social democraților

Ședința de Guvern a fost suspendată, până la ora 19.00, după ce pe ordinea de zi a fost introdus, suplimentar, proiectul de investiții Anghel Saligny, în ciuda discuțiilor prealabile pe care cei de la USR PLUS le-au avut în cadrul coaliției de guvernare pe această temă. Mai mult, cei de la USR PLUS amenință cu susținerea moțiunii de cenzură în cazul în care opinia lor nu este respectată, potrivit programului de guvernare.  De altfel, surse guvernamentale au explicat pentru Digi24.ro că acest proiect, ce prevede investiții de peste 50 de miliarde de lei, asemeni PNDL 1 și 2, poate fi adoptat fără avize în baza HG care reglementează procedura de avizare și care „nu lasă loc pentru a bloca activitatea executivului”.

Oficial, întreruperea după mai bine de o oră de discuții aprinse, este pusă pe seama faptului că astăzi, de la ora 13.00, sunt programate ședințele Birourilor permanente ale Senatului și Camerei Deputaților, iar de la ora 16.00 vor avea loc ședințele de plen a celei de-a doua sesiuni ordinare a Parlamentului.

USR PLUS nu susține noul PNDL, cu alocări din pix

Tensiunii fără precedent, în coaliție

Co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloș s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care colegii săi din coaliție vor să îi „pună în fața faptului împlinit”, prin introducerea acestui proiect important, pe ordinea de zi, până nu se discută pe marginea desființării SIIJ. „Așa se  construiește încrederea, nu să ne punem în fața faptului împlinit.  Eu vă spun ce am discutat noi. Noi rămânem calmi, dar fermi. Colegii noștri se vor retrage din Guvernare… E un subiect pe care noi l-am mai discutat! Nu am luat o decizie formală, încă, în partid dar este clar că miniștrii USR-PLUS nu mai au ce să caute într-un Guvern unde părerea lor nu contează, nu sunt consultați”, a spus Dacian Cioloș la Digi24.

Moțiunea de cenzură a social democraților, la un pas să se „săvârșească”

De altfel, moțiunea de cenzură pe care social democrații au anunțat că o vor depune în momentul în care vor avea 234 de voturi, necesare pentru ca aceasta să treacă, acum având 204 voturi, pare tot mai aproape de a fi depusă, cu succes, în contextul în care USR PLUS își arată disponibilitatea de a susține un astfel de demers. Astfel, premierul Cîțu va avea misiune foarte grea în detensionarea situației de la Palatul Victoria.

Senatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc în a doua sesiune parlamentară ordinară

Articolul precedentCioloș pare convins că miniștrii USR PLUS „nu mai au ce să caute într-un Guvern unde părerea lor nu contează”
Articolul următorImaginea căderii Afganistanului: un portret modificat în zece zile