Cioloș pare convins că miniștrii USR PLUS „nu mai au ce să caute într-un Guvern unde părerea lor nu contează”

Surse politice ar fi declarat chiar că USR PLUS l-ar fi amenințat pe Florin Cîțu cu moțiunea de cenzură

Foto: Facebook

Liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, a vorbit despre viitorul coaliției de guvernare care, potrivit declarațiilor, pare din ce în ce mai incert, în momentul de față. Vorbim despre orgolii și neînțelegeri între premierul Florin Cîțu și miniștrii USR PLUS. Ba mai mult, surse politice ar fi declarat că USR PLUS ar lua în calcul ieșirea de la guvernare, însă și susținerea moțiunii de cenzură împotriva premierului, în cazul în care nu se ajunge la un acord.

Dacian Cioloș: „O să vedem ce decide premierul. Avem întâlniri și cu grupurile parlamentare. Nu știam că acest subiect o să fie pe ordinea de zi suplimentară. Din ce știu nu are unele avize”

Mărul discordiei îl reprezintă programul „Anghel Saligny”, cel pe care USR PLUS refuză să-l voteze, declarând în repetate rânduri că prioritatea numărul unu ar reprezenta desființarea Secției Speciale și abia apoi acest program. Rămâne de văzut dacă liderii celor două formațiuni vor ajunge la un consens, însă.

„Dincolo de asta am avut o discuție și convenisem că nu intră pe ordinea de zi până nu avem o discuție pe Secția Specială.

Așa se construiește încrederea, nu să ne punem în fața faptului împlinit.

Eu vă spun ce am discutat noi. Noi rămânem calmi, dar fermi.

Colegii noștri se vor retrage din Guvenare. E un subiect pe care noi l-am mai discutat!

Nu am luat o decizie formală încă în partid, dar este clar că miniștrii USR PLUS nu mai au ce să caute într-un Guvern unde părerea lor nu contează, nu sunt consultați”, a declarat Dacian Cioloș, la DIGI 24.

Citește și: Senatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc în a doua sesiune parlamentară ordinară

Ședința de guvern va fi reluată la ora 19:00.

Articolul precedentCând Marea Britanie și SUA se ceartă, câștigă talibanii
Articolul următorȘedință de Guvern cu scandal, după ce pe ordinea de zi a fost introdus proiectul Anghel Saligny
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.