Pacanele - Foto pixabay
Jocuri de noroc - Foto pixabay

Agenția Națională de Integritate arată că ar avea indicii referitoare la încălcarea legii de către o serie de funcționari publici, inclusiv din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) sau inspectoratelor de poliție.

În câteva cazuri, pe care instituția le-a făcut astăzi publice, s-a constatat că veniturile menționate în declarațiile de avere nu sunt tocmai conform adevărului din conturi.

Nu mai puțin de cinci sesizări au plecat către unitățile de parchet, procurorii urmând a stabili dacă cele cinci persoane vizate au comis sau nu fals în declarații.

Din ce detaliază ANI, au fost sesizați procurorii în cazul unui funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție „cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către Mihai Marius Gheorghe a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat venituri încasate din premii și jocuri de noroc în valoare de 4.446 lei, venituri din activități independente în valoare totală de 2.192 lei, bunuri imobile reprezentând un apartament, bunuri mobile reprezentând un autovehicul precum și datorii, reprezentând un credit bancar în valoare de 271.414 lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”.

Aceeași unitate de parchet a fost sesizată și în cazul unui alt funcționar public cu statut special, dar din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Este vorba despre Nicolae Cristian Berechet, ANI detaliind că acesta „nu a declarat veniturile încasate din premii și jocuri de noroc în valoare de 20.528 lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”.

Norocos, dar doar la jocuri, a fost și un agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin – Felician Rodina, ale cărui venituri nedeclarate însă încasate ar fi în valoare de 14.714 lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice. Totodată, în aceeași situație ar fi și un consilier județean din cadrul Consiliului Județean Neamț – Adrian Florin Hopșa, care nu ar fi declarat veniturile încasate din jocuri de noroc și dobânzi în valoare de 108.798 lei.

Ultima persoană pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este un fost funcționar public cu statut special în cadrul Poliției Transporturi Feroviare Curtici, Nicolae Cismaru, „întrucât nu a declarat veniturile încasate din profesii libere și comerciale în sumă totală 55.460 Lei, din dividende în sumă totală de 4.246 lei și din jocuri de noroc în valoare de 106 lei”.

Articolul precedentPoliția Română: Drogurile la volan nu sunt ”întâmplări”
Articolul următorPercheziții și audieri în Brașov într-un dosar cu un prejudiciu de peste 40 milioane de lei. „Rețeta” creditelor garantate de Statul Român și a granturilor