Foto: Facebook/Poliția Română
Foto: Facebook/Poliția Română

Reprezentanții Poliției Române atrag atenția asupra consumului de droguri la volan, precizând că, în urma efectuării unor teste, tot mai mulți șoferi din România conduc, deși au consumat substanțe ilegale.

Mulți șoferi consumă alcool și/sau stupefiante, înainte de a se urca la volan

Într-o postare distribuită astăzi, 1 august, pe contul de Facebook, Poliția Română a publicat două poze, ambele reprezentând rezultatele DrugTest. Primul rezultat aparține unui tânăr care, aflat sub influența drogurilor, a fost oprit de polițiștii rutieri.

După ce a prezentat actele, șoferul a fost testat cu aparatul DrugTest, reieșind că este pozitiv la Cannabis și Cocaină.

Câteva ore mai târziu și cu măsurile legale luate, tânărul pleacă, de această dată, pe locul pasagerului, iar la volan urcă o tânără, care se afla pe scaunul din dreapta de la început… și duși au fost. Câteva momente mai târziu: Bună seara! Actele dumneavoastră, vă rog! Acum v-ați prins al cui este rezultatul din dreapta?”, au transmis polițiștii.

Poliția Română: ”O încheiem rapid. Acestea nu sunt ”întâmplări”. Nu s-a întâmplat să te droghezi. Nu s-a întâmplat să conduci după ce te-ai drogat”

Iar în cazul unui accident, nu credem că o să auziți de la cineva… Eeee… S-a întâmplat! Putea să se întâmple oricui! Alcoolul și drogurile distrug vieți!”, au transmis reprezentanții, pe contul de Facebook.

Ce spune legea?

Potrivit legislației din România, fapta unei persoane de a conduce pe drumurile publice un autovehicul, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi aflându-se sub influenţa unor substanţe psihoactive, întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunii prevăzute de art. 336 alin. (1) şi (2) din Codul penal, infracțiune unică.

Articolul precedentA fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția ultimei secțiuni din Autostrada Sibiu-Pitești
Articolul următorFuncționari din IGPR și IPJ, dați pe mâna procurorilor din cauza jocurilor de noroc
Jurnalist full-time / Pesimist part-time