Foto: Facebook/Poliția Română
Foto: Facebook/Poliția Română

Într-o postare publicată de reprezentanții Poliției Române, oamenii legii au dat exemplul unui tânăr șofer care, aflat în apropiere de DN6, a găsit un portofel plin cu bani.

Portofelul se afla pe partea carosabilă, fapt pentru care bărbatul a decis să oprească.

Deși există români care continuă să își însușească bani sau obiecte găsite, un tânăr a oprit autoturismul și a anunțat Poliția

Pe seară, Robert se întorcea spre domiciliu, cu autoturismul personal. Locația: DN 6, comuna Remetea Mare, județul Timiș. Nimic neobișnuit… în afara unui portofel observat pe partea carosabilă. A oprit imediat și a anunțat poliția”, au transmis polițiștii.

Potrivit postării publicate astăzi, 21 iulie, pe pagina de Facebook, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Remetea Mare au venit în întâmpinarea bărbatului. Prin urmare, au descoperit, în portofel, suma de 2.130 de lei și 6 carduri bancare.

Portofelul a ajuns, în scurt timp, la proprietar

Mult? Puțin? Noi zicem așa: Să fim mulți ca Robert și să avem cât mai puține cazuri similare, care nu se termină cu un final la fel de „fericit”! Felicitări, Robert!”, au adăugat reprezentanții Poliției Române.

De asemenea, aceștia au precizat că portofelul a ajuns în siguranță la proprietar, care i-a mulțumit bărbatului.

Ce spune legea despre bunurile găsite

Potrivit legislației în vigoare, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

Articolul precedentVârstnicii din România se simt tot mai singuri: ”Sunt foarte multe zile în care telefonul nu sună. Aștept, cu nerăbdare, o voce. Atât”
Articolul următorAgent Green: ”Lacurile vecine ar putea avea aceeași soartă ca Lacul Amara”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time