Foto: Facebook/Agenția Națională de Administrare Fiscală
Foto: Facebook/Agenția Națională de Administrare Fiscală

Mai multe mesaje false sunt trimise în numele Fiscului, iar reprezentanții ANAF au lansat un nou avertisment către persoanele care primesc astfel de emailuri.

Agenția Națională de Administrație Fiscală a precizat că, prin intermediul acestor mesaje frauduloase, contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit anumite sume de bani către bugetul de stat.

Contribuabilii au reclamat că primesc mesaje suspecte, în care sunt anunțați că au de făcut diverse plăți și viramente

Atenţie! Din nou, mesaje false în numele ANAF! La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenţionează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit impozite către sistemul bugetar din România”, se arată într-un comunicat postat astăzi, 20 iulie, pe contul de Facebook.

ANAF: ”Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri”

Potrivit reprezentanților, aceste emailuri nu trebuie, sub nicio formă, deschise.

Cu toate acestea, dacă un contribuabil a deschis respectivul mesaj, persoana în cauză nu trebuie să acceseze documentele anexate sau linkurile din conținut.

Şi, în niciun caz, să nu transmiteţi bani către conturile menţionate! Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat şi pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, serviciul Spaţiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituţia”, se mai arată în anunț.

Nu este pentru prima dată când contribuabilii primesc emailuri false, în numele ANAF

În urmă cu un an, în cursul lunii octombrie, mai mulți contribuabli au reclamat că au primit emailuri false, în numele instituției.

Și la acel moment, Fiscul a explicat că adresa de la care au fost trimise mesajele nu aparține de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Mesajele conțineau informații despre discrepanțe în evidența fiscală.

Articolul precedentEXCLUSIV. A dispărut semnătura de pe sentința din cauza retrocedărilor din Retezat. Dosarul este suspendat după 13 ani cu ședințe doar pe fond
Articolul următorUn consilier al Gărzii Forestiere și un pădurar, acuzați de fapte de corupție și arestați la domiciliu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time