Sursa foto: Romania TV

Un consilier al Gărzii Forestiere Ploiești, dar și un pădurar din Satu Mare, au fost arestați la domiciliu astăzi, într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea solicitaseră arestarea preventivă a acestora, după ce ieri au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpaților pentru 24 de ore.

Potrivit DNA, angajatul Gărzii Forestiere este acuzat de luare de mită, în timp ce pădurarul pentru dare de mită, faptele derulându-se în urmă cu câteva luni.

Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiţie Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, privind arestarea preventivă a inculpaţilor: MINCU ADRIAN NICOLAE, şi DINDELEGAN CLAUDIU ALEXANDRU CĂLIN.

Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpații MINCU ADRIAN NICOLAE şi DINDELEGAN CLAUDIU ALEXANDRU CĂLIN, pe o durată de 30 zile, începând din data de 20 iulie 2022 până la data de 18 august 2022 inclusiv. Dispune punerea în arest la domiciliu a inculpaţilor reţinuţi.

Va impune inculpatului MINCU ADRIAN NICOLAE obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în loc. Comarnic, str. Posada, nr.11, jud.Prahova, iar inculpatului DINDELEGAN CLAUDIU ALEXANDRU CĂLIN obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în loc. Foieni, nr. 5, jud. Satu Mare, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare sau a procurorului din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Oradea, în supravegherea căruia se află dosarul.

Impune inculpaţilor ca pe durata arestului la domiciliu să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală sau după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice direct sau indirect inculpaţii ei între ei, precum şi cu martorii: (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea instanței.

Procurorii anticorupție spun că în perioada martie – aprilie 2022, pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Asociația „Salcâmul” Ciumești, județul Satu Mare, l-a „momit” pe consilierul superior din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești cu achitarea unor servicii de cazare la o unitate hotelieră, pentru ca acesta din urmă să închidă ochii în cadrul unui control. Culmea, controlul fusese dispus tot în cadrul unui dosar penal, însă comisarul nu a putut rezista tentației, așa că a primit de la pădurar serviciile respective, în valoare de 2.250 lei.

Foloasele respective ar fi fost primite de inculpatul Mincu Adrian Nicolae în contextul efectuării unui control la Ocolul Silvic Asociația „Salcâmul” Ciumești, în legătură cu îndeplinirea unui act (verificările impuse în cadrul controlului) care intra în îndatoririle sale de serviciu.

De menționat este faptul că, activitatea de control a fost solicitată de o unitate de parchet cu ocazia instrumentării unei cauze penale”, se arată într-un comunicat al DNA.

Articolul precedentANAF se confruntă cu mesaje false, transmise în numele instituţiei: ”Nu virați bani în conturile menţionate”
Articolul următorGuvernul a decis, într-un final, să prevină infecțiile nosocomiale. Raportarea cazurilor de bacterii intraspitalicești este incompletă