Foto: Facebook/Sorin Grindeanu
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a precizat că astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția ultimei secțiuni din Autostrada Sibiu-Pitești.

Până în momentul de față, proiectul nu beneficia de un constructor desemnat.

Într-un comunicat publicat pe contul de Facebook, Grindeanu a dat asigurări că, din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil.

Sorin Grindeanu: ”Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România: 5.32 de miliarde de lei, fără TVA!”

Secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (Cornetu – Tigveni), cu o lungime de 37.40 km, împreună de secțiunea 2 (Boița-Cornetu) face parte din tronsonul care traversează Carpații și este cea mai complexă secțiune a acestei autostrăzi.  Asocierea de constructori italieni are la dispoziție 12 luni pentru proiectare (perioada ofertată) și 45 de luni pentru construcție. Pe această secțiune ar urma să fie deschisă circulația în anul 2027”, a scris Sorin Grindeanu astăzi, 1 august, pe contul de Facebook.

Potrivit declarațiilor oferite de ministru, antreprenorul trebuie să construiască:

– 95 de poduri și pasaje

– Un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie;

– 2 Noduri rutiere (unul la Cornetu și altul la Văleni);

– Un ecoduct în zona localității Călinești.

Întregul proiect al Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu o valoare totală de 13.56 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM și POT).

Articolul precedentPonta, despre un viitor mandat al lui Nicușor Dan: ”Poate nu mai candidează”
Articolul următorPoliția Română: Drogurile la volan nu sunt ”întâmplări”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time