Diana Șoșoacă și liderii PAUR, amendați cu câte 15.000 de lei pentru protestul de luni

Jandarmeria a anunțat că au fost acordate opt amenzi organizatorilor protestului care s-a încheiat cu violențe stradale

Diana Șoșoacă (ex PAUR), George Simion și Claudiu Târziu – liderii PAUR vor fi amendați cu câte 15.000 de lei fiecare, după protestul de luni, din Capitală, potrivit Digi24. Jandarmeria a anunțat, marți dimineață, că încă cinci persoane implicate în organizarea manifestațiilor din 29 martie, vor fi amendate cu câte 15.000 de lei.

De duminică, după intrarea în vigoare a măsurilor de restricție, în toată țara, inclusiv în București, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta pentru eliminarea purtării, a interzicerii circulației după ora 22.00, dar și a celorlalte măsuri impuse de Guvern pentru limitarea răspândirii infectări cu coronavirus.

Jandarmerie: 188 de persoane implicate în incidentele violente din Capitală

Aproape 4.000 de oameni au ieșit în stradă, pe 29 martie, fără mască și sfidând restricțiile de circulație și au rămas în Piața Victoriei după ora 23.00. Au fost tensiuni cu forțele de ordine, au fost aruncate petarde, sticle și s-a dat foc măștilor de protecție. Protestele au degenerat după miezul nopții, în zona Unirii, unde jandarmii au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacați cu pietre. În urma incidentelor, au fost reținute 188 de persoane. Au fost date peste 200 de amenzi.

Șoșoacă anunță: „Nu am achitat un ban din aceste amenzi şi nici nu am de gând s-o fac”

Fiecare pe cont propriu

George Simion a precizat că membrii PAUR îşi asumă să participe la proteste, alături de români, și susține că nu formaţiunea pe care o conduce a organizat aceste proteste, ci „românii simpli”. Asta, deși pe rețelele de socializare a fost exact opusul. George Simion și PAUR au chemat lumea luni la proteste, la ora 17.00, în fața prefecturilor, pentru „a opri nebunia” și pentru „a ne lua țara înapoi”. Postările sale au strâns zecii de mii de aprecieri și de distribuiri.

„Am participat, în continuare membrii AUR vor participa la protestele din toată ţara, în funcţie de decizia proprie, este opţiunea de a lupta pentru libertate. Noi ne-am asumat să fim alături de români la aceste proteste, nu organizăm, dar participăm. (…) Românii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă, este protestul lor, este protestul românilor simpli”, a declarat George Simion, la Parlament.

Miercuri, pentru a patra seară la rând, câteva sute de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii din București, după care au mărşăluit pe traseul Universitate – Calea Moşilor – bulevardul Ştefan cel Mare – Piaţa Victoriei, unde s-au întâlnit cu un grup mai mic de protestatari, în faţa sediului Guvernului. Protestul s-a încheiat la ora 23.00, fără incidente.

Bode:„Toleranță zero față de orice abatere de la lege!”

Articolul precedentUber și Bolt vor intra pe piața din Galați (SURSE)
Articolul următorTeodorovici asigură că după PSD nu mai urmează nimic: „FAKE NEWS despre mine”