Bode:„Toleranță zero față de orice abatere de la lege!”

PAUR anunță că vor continua protestele împotriva restricțiilor atâta vreme cât „actuala coaliție de guvernare nu va pleca urechea la glasul unei Românii zdrobite sub povara actualelor măsuri dictatoriale.”

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat că există „toleranță zero față de orice abatere de la lege”, după incidentele ce au avut loc noaptea trecută în Capitală, dar și în mai multe orașe din țară, când participanți la protestele împotriva măsurilor restrictive din cauza pandemiei s-au luat la bătaie cu forțele de ordine. Acesta a precizat, într-o postare pe Facebook, că dreptul la libera exprimare este garantată prin Constituție și a pus accent pe modul violent în care susținători ai PAUR au instigat la nerespectarea legii.

„Nu pot accepta ca manifestările unor grupuri de oameni, sub pretextul «liberei exprimări», să pună în pericol viața și sănătatea celorlalți. În aceste situații, nu avem nimic de negociat!

Am aplicat și vom aplica legea de fiecare dată, iar cei care se fac vinovați vor fi trași la răspundere. Față de cei care nu au înțeles încă acest lucru, în ultimele 24 de ore au fost aplicate la nivel național aproximativ 1200 de sancțiuni și amenzi în valoare de circa 800.000 lei.

Ceea ce am văzut în aceste zile în stradă, nu este România responsabilă! România responsabila înseamnă mult mai mult decât a striga nemulțumirile în stradă, aruncând cu pietre sau petarde și agresând forțele de ordine. România responsabilă înseamnă respectarea legilor, solidaritate, empatie și respect față de cei apropiați și sănătatea lor”, a scris ministrul Bode, pe rețeaua de socializare.

Dușmanul „nevăzut” e noul coronavirus

Ministrul a mai precizat că forțele de ordine își vor face datoria, fără niciun fel de abatere, mai mult, acesta consideră că doar cu respectarea tuturor măsurilor putem spera la revenirea la normalitate.

„Vă asigur că aceștia nu vor tolera niciun fel de abateri și vor aplica cu fermitate legea. Doar în acest fel avem garanția că vom reveni la viața normală pe care ne-o dorim cu toții. Fac un apel la solidaritate și responsabilitate, deoarece măsurile de protecție sanitară sunt, alături de vaccinare, o apărare sigură împotriva acestui virus nemilos. Le mulțumesc încă o dată românilor care au înțeles necesitatea măsurilor de protecție sanitară, pentru că doar respectându-le se vor proteja pe ei și pe noi ceilalți”, a concluizonat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Protestele (independente) continuă

„Protestele societății civile independente continuă și astăzi și vor continua atâta vreme cât actuala coaliție de guvernare nu va pleca urechea la glasul unei Românii zdrobite sub povara actualelor măsuri dictatoriale. Falimentați, rămași fără slujbe, încărcați cu dobânzile care se adună lună de lună , mințiți pe «canale oficiale», sechestrați în case, lipsiți de cele mai banale plăceri ale vieții, românii se ridică”, au anunțat reprezentanții PAUR, pe pagina de Facebook.

Claudiu Târziu, reacție dură la adresa contestatarilor PAUR

Articolul precedentCurtea Constituţională din Germania a suspendat procedura de ratificare a fondului de relansare postpandemie
Articolul următorUn deputat PSD cere alegeri anticipate