Co-președintele PAUR, Claudiu Târziu a reacționat, într-o postare pe Facebook, la acuzațiile de extremism ce le sunt aduse în ultima vreme, dar mai ales acum, în perioada protestelor împotriva restricțiilor impuse de autorități. De altfel, conducerea PAUR și-a asumat organizarea protestelor din țară, de ieri, George Simion fiind un „deschizător de drum” pentru manifestațiile de la București.

„Liderii monstruoasei coaliții guvernamentale PNL-USR-PLUS-UDMR, premierul Cîțu, președintele Iohannis, țuțării lor din presă și închipuiții ”influensări” de pe rețelele sociale, cu susținerea unor ambasadori străini care își depășesc atribuțiile și prin asta ofensează poporul român, au un singur răspuns la criza adîncă și multiplă în care se află societatea românească: cei care le critică actul de guvernare sînt EXTREMIȘTI (mă rog, cu variațiile: teroriști, huligani de galerie etc).

După un an de restricții tembele, de măsuri ineficiente și contradictorii, de declarații halucinante și iresponsabile, de hotărîri care au băgat țara în faliment și pe români în depresie, revolta străzii e văzută drept o manifestare EXTREMISTĂ, nu o reacție firească a românilor cărora le-a ajuns cuțitul la os”, a scris Târziu, pe Facebook.

PAUR, considerat extremist

Claudiu Târziu a încercat să facă o paralelă între protestul #Rezist, din 2017, și cel împotriva restricțiilor din cauza pandemiei, arătând că partidul său este cel care face adevărata opoziție, dar care este considerat extremist.

„Cînd USR-PLUS protesta în stradă, acest fel de avertisment al societății civile era lăudat, iar exponenții mișcării erau tămîiați prin presă și în intervențiile unor ambasadori străini.

Acum, cînd AUR își respectă promisiunea de a fi mereu de partea românilor și, fără a organiza vreun miting, susține prin prezența membrilor și liderilor lui protestele, este considerat EXTREMIST.

Metoda compromiterii opoziției sub etichete infamante și, astfel, prin desprinderea ei de bunul simț comun este veche și aplicată mereu de regimurile totalitare.

De cîte ori veți vedea pe cineva strigînd ”EXTREMIȘTII!” să fiți convinși că acela este extremist.  Iar în cazul monstruoasei coaliții nu este o părere, ci o certitudine”, a mai scris Târziu.

Campanie împotriva PAUR

Co-președintele partidului este de părere că cei de la Putere, prin toate declarațiile publice, fac o campanie de scoatere în afara vieții politice. De altfel, de la intrarea în Parlament, atât cei de la PAUR, cât și Diana Șoșoacă, între timp exclusă din partid, s-au remarcat doar printr-o atitudine nedemnă pentru demnitari.

„Mi-am cîntărit bine cuvintele. Nu mai am însă nici o îndoială că acest regim este unul profund dăunător românilor. Ultima dovadă, dacă mai era nevoie de una, este campania ticăloasă contra AUR, pe care îl vrea eliminat din viața politică. Singura opoziție reală trebuie eliminată, sub acuzația de… EXTREMISM! Sper din tot sufletul ca românii să nu permită așa ceva. Și să măture rapid de la putere monstruoasa coaliție”, a concluzionat co-președintele Claudiu Târziu.

Tănasă de la PAUR nu-și regretă comportamentul

Articolul precedentJandarmerie: 188 de persoane implicate în incidentele violente din Capitală
Articolul următorCurtea Constituţională din Germania a suspendat procedura de ratificare a fondului de relansare postpandemie