Zelenki: Ucraina vrea pacea “fără întârziere”

Tot mai mulți oameni sunt de partea Ucrainei

Ucraina doreşte pacea “fără întârziere”, a transmis într-un discurs, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Zelenski a afirmat că nimeni nu va putea ascunde interesele Ucrainei în birouri politice. Potrivit lui Zelenski, prioritățile Ucrainei la negocieri sunt suveranitatea țării şi integritatea teritorială, garanțiile de securitate fiind obligatorii, scopul Ucrainei fiind revenirea la o viaţă normală cât mai curând posibil. Volodimir Zelenski a declarat că tot mai mulți oameni sunt de partea Ucrainei. El a mai precizat că va face în continuare apel la parlamentele altor ţări pentru a sprijini demersurile Ucrainei.

“Voi face în continuare apel la parlamentele altor ţări. Săptămâna viitoare va fi foarte ocupată din punct de vedere diplomatic. Drept urmare, nimeni nu va fi capabil să ascundă interesele Ucrainei undeva în birouri politice sau în birocraţie. Urmează o nouă rundă de negocieri, pentru că vrem pacea. Cu adevărat. Fără întârziere. După cum am fost informat, există oportunitatea şi necesitatea unei întâlniri faţă în faţă în Turcia. Nu este rău. Să vedem rezultatul. Priorităţile noastre la negocieri se ştiu. Nu vom lăsă pe nimeni să uite de oraşele noastre, de Mariupol şi de alte oraşe ucrainene pe care le distrug soldaţii ruşi. Din ce în ce mai mulţi oameni din lume sunt de partea Ucrainei, de partea binelui în această luptă cu răul. Şi dacă politicienii nu ştiu să îi urmeze pe oameni, îi vom învăţa. Această este baza democraţiei noastre”, a spus Volodimir Zelenski.

Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui statut de neutralitate ca parte a unui acord de pace cu Rusia, dar un astfel de pact ar trebui să fie garantat de terți și supus referendumului, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

O nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina va începe luni. Reprezentanții celor două țări au decis să se întâlnească în Turcia. Discuțiile se vor desfășura între 28 și 30 martie, a transmis negociatorul ucrainean David Arakhamia pe Facebook.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică că mai mulţi oameni de afaceri ruşi, între care şi Roman Abramovici, au propus să doneze bani pentru Ucraina, unii dintre ei chiar pentru susţinerea armatei.

Volodimir Zelenski a precizat că în ceea ce îi priveşte pe oamenii de afaceri pregătiţi să doneze bani pentru armata ucraineană, Ucraina este pregătită să le garanteze siguranţa, să le ofere contracte şi să le permită afacerilor lor să se dezvolte. “Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane”, a mai declarat preşedintele ucrainean. Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovici, considerând că acesta ar putea juca un rol în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia.

Mircea Geoană, avertisment după ce Rusia a amenințat din nou cu armele nucleare

Articolul precedentCarnea de miel devine mai scumpă înainte de Paște
Articolul următorGabriela Firea, acuzaţii dure la adresa lui Nicuşor Dan: În Noul Bucureşti, Firea e vinovată pentru orice, în primul rând pentru neputinţa actualei conduceri