Sursa foto: Facebook

Alianța va riposta proporțional la orice tip de atac neconvențional al Rusiei în Ucraina, a declarat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Rusia a amenințat din nou cu armele nucleare, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, reacționând imediat. Mircea Geoană a precizat că NATO este o alianță defensivă, dar este și o alianță nucleară. Potrivit secretarului general al NATO,  alianța va fi forțată să ia măsuri adecvate dacă Rusia va folosi arme chimice sau alt tip de sisteme sofisticate asupra Ucrainei. NATO este pregătită să răspundă proporțional situației care ar putea apărea, a mai declarat Mircea Geoană.

„NATO este o alianță defensivă, dar este și o alianță nucleară. Facem o distincție clară între obligația noastră sacrosanctă de a ne apăra aliații, un miliard de oameni din 30 de țări, de orice amenințare care vine din orice direcție și orice domeniu și, în același timp, NATO este o alianță majoră de descurajare.

Deci, considerăm și vedem că Rusia nu are nicio intenție să provoace sau să ducă un război împotriva NATO, dar bineînțeles că dacă vor folosi arme chimice sau alt tip de sisteme sofisticate asupra Ucrainei, vom fi forțați să luăm măsuri adecvate.

Nu mă aflu în poziția în care să spun exact ce vom face, dar pot garanta că NATO este pregătită să răspundă proporțional situației care ar putea apărea. Sperăm să nu se întâmple și sperăm că domnul Putin nu va continua să meargă pe calea crimelor de război și să producă și mai multă devastare împotriva unei națiuni suverane”, a declarat Mircea Geoană.

Rusia a amenințat din nou cu armele nucleare

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat că „prioritățile sunt armele precise cu rază lungă de acțiune”. Menținerea în alertă a arsenalului rusesc este o prioritate pentru Rusia, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Ministrul rus al Apărării spune că instituția pe care o reprezintă face planuri de urgență și pentru un război digital.

„În lumina operațiunii militare speciale, în acest an este important să menținem rata de livrare a armamentului avansat, inclusiv sisteme robotice și mijloace de obținere a informațiilor și război electronic”, a mai spus Șoigu.

Congresul AUR și-o Românie ”creștină și democrată”

Articolul precedentCongresul AUR și-o Românie ”creștină și democrată”
Articolul următorVirgil Popescu anunţă măsuri pentru scăderea costurilor cu energia pentru economie