Sursa foto: Facebook

Rusia este deja prinsă în războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Mircea Geoană a mai precizat că Rusia nu mai dispune de resurse pentru a acționa împotriva unor țări membre ale NATO.

Nu există nici intenții militare ale Rusiei împotriva Republicii Moldova ori a Georgiei, dar aceste țări se confruntă cu alte presiuni „considerabile” din partea Moscovei, motiv pentru care trebuie ajutate de Occident, a mai declarat Mircea Geoană.

„Sunt țări care, chiar dacă nu sunt în risc iminent intervenției militare rusească, suferă din punct de vedere politic, economic și umanitar”, a explicat Mircea Geoană.

Conflictul din Ucraina creează multă dramă umană, dar riscuri militare la adresa României nu există, a mai precizat secretarul general adjunct al NATO. Mircea Geoană a mai declarat că nu sunt motive de panică.

Iohannis a transmis că NATO a aprobat grupul de luptă în România, dar că va insista pentru o consolidare și mai puternică a flancului estic.

„Noi trebuie să construim o apărare foarte solidă pe flancul estic”, a declarat președintele. Acesta a salutat anunțul făcut de secretarul general al NATO, privind aprobarea grupului de luptă. Iohannis a precizat că acest grup de luptă a fost solicitat de România iar Franța va fi națiunea cadru, urmând să aibă loc negocieri pentru a vedea cine mai trimite trupe.

El a mai spus că detalii legate de locul unde va fi poziționat grupul de luptă vor fi făcute publice la momentul oportun.

Șeful statului a insistat însă că este nevoie de măsuri suplimentare de consolidare a prezenței permanente a NATO în zonă.

Președintele a dat asigurări că românii nu au motive de îngrijorare pentru că țara este apărată și în siguranță.

Președintele SUA Joe Biden le-a spus liderilor de la summitul NATO că sprijină sporirea trupelor de pe flancul estic al alianței, potrivit unui oficial al administrației.

Un profesor de sport este cercetat pentru hărțuire sexuală

Articolul precedentCristian Diaconescu își continuă proiectul politic. Ce planuri are fostul președinte al PMP după excluderea din partid
Articolul următorMarcel Ciolacu: ”Evaluarea miniștrilor se face de către premier”