Sursă foto: Facebook - Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook - Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a ținut să îl contrazică pe Florin Cîțu, precizând că evaluarea miniștrilor se face de către premier, iar coaliția politică are alte atribuții.

Declarațiile au fost făcute astăzi, 24 martie, în condițiile în care liderul PNL a afirmat că membrii PNL din Executiv sunt evaluați la partid.

Marcel Ciolacu a ținut să intervină după ce Cîțu a admis că remanierea este atributul constituțional al premierului

Evaluarea miniștrilor se face de către prim-ministru. Dacă vrem să nu confundăm iarăși cum au făcut cu USR-ul, când au confundat Guvernul României cu un guvern de coaliție. Coaliția politică este un lucru, Guvernul României este alt lucru. În momentul în care intri în Guvernul României, nu, în primul rând, ești membru al Guvernului României și pe urmă, în al doilea rând un reprezentant al unui partid politic”, spune Marcel Ciolacu, scrie Mediafax, citat de Știri pe Surse.

Declarația liderului social-democrat vine în contextul în care președintele PNL, Florin Cîțu, afirma că evaluarea miniștrilor PNL se face la partid, mai arată sursa citată.

Florin Cîțu: ”De ce să ne fie frică de evaluări?”

Liderul PNL a precizat că miniștrii și premierul sunt susținuți de Partidul Național Liberal. Prin urmare, Partidul Național Liberal a trimis anumite persoane în guvern, de la secretari de stat la miniștri.

Îi susținem. Îi susțin pe toți, atât timp cât Partidul Național Liberal are de câștigat. De ce să ne fie frică de evaluări? Eu v-am spus că în acest moment sunt îngrijorat de situația economică din România. Nu este nicio ruptură (în relația cu premierul Nicolae Ciucă – n.r.). Are susținerea Partidului Național Liberal”, declarat Cîțu.

Articolul precedentMircea Geoană: Nu există riscuri militare la adresa României
Articolul următorDirector ANPC, recomandare pentru români: Cumpăraţi pește şi produse din peşte doar din locuri autorizate. Verificaţi data limită de consum
Jurnalist full-time / Pesimist part-time