Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Bani din vaccinări fictive: o nouă rețea a fost depisată în județul Neamț, printre suspecți aflându-se un preot, un medic și o asistentă.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Fiind parte din rețea, un preot a fost arestat pentru multiple infracțiuni

Membrii rețelei ar fi eliberat certificate false de vaccinare în perioada iunie 2021 – martie 2022. Potrivit unor surse neoficiale, una dintre persoanele arestate este preot. Printre persoanele arestate s-ar mai afla un medic și o asistentă medicală.

Cei patru au fost arestați în urma unor percheziţii efectuate în județele Neamţ, Iaşi şi Bacău, arată România Liberă.

Suspecții se află în arest preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile

Patru persoane cu vârste cuprinse între 38 şi 55 de ani, din judeţele Neamţ şi Bacău, bănuite de comiterea infracţiunilor de luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi fals informatic au fost prezentate Tribunalului Neamţ. Tribunalul a dispus măsura arestării preventive pentru 30 zile”, a precizat reprezentanta IPJ Neamț

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Neamț a mai declarat că, în urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă. Acestea privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri şi date informatice.

În plus, au fost descoperite sume consistente de bani: aproximativ 57.000 euro şi 22.000 lei.

Vaccinare la chiuvetă și în Galați: cadrele medicale și pacienții sunt cercetați pentru dare și luate de mită

În cursul săptămânii trecute, mai multe percheziţii au fost desfășurate în Galaţi. S-a constatat că mai mulți medici au falsificat certificate de vaccinare anti-Covid.

Cadrele medicale din județul Galați, precum și intermediari care racolau clienți, sunt acuzate de procurori că au falsificat certificatele de vaccinare anti-Covid, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anti-Corupție din MAI.

Articolul precedentDirector ANPC, recomandare pentru români: Cumpăraţi pește şi produse din peşte doar din locuri autorizate. Verificaţi data limită de consum
Articolul următorRomania 2022: pentru titlul de ”Școală Europeană” documentele trebuie trimise prin poștă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time