Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Mai multe percheziții la cadre medicale au fost desfăşurate în Galaţi.

Medicii sunt suspectaţi că au luat mită ca să falsifice certificate de vaccinare anti-Covid.

Cadrele medicale din județul Galați, precum și intermediari care racolau clienți, sunt acuzate de procurori că au falsificat certificatele de vaccinare anti-Covid, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anti-Corupție din MAI.

Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție din Galaţi au făcut 41 de percheziţii domiciliare în acest dosar

Conform comunicatului, procurorii acuză cadrele medicale că, în schimbul unor sume de bani primite de la persoane interesate, au simulat actul de vaccinare împotriva virusului SARS – COV 2, după care au atestat în registrele de evidenţă, contrar realităţii, că persoanelor respective li s-a administrat vaccinul.

De asemenea, au implementat în baza de date R.E.N.V., date neconforme cu realitatea, făcând astfel posibil ca persoanele interesate să obţină adeverinţe de vaccinare şi certificate verzi de vaccinare Covid-19, se mai arată în text, conform G4Media.

Persoanele vizate vor răspunde atât pentru “vaccinarea la chiuvetă”, cât şi pentru darea şi luarea de mită

Cadrele medicale au fost ajutate şi de intermediari. Aceştia se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obţinerea de adeverinţe de vaccinare fără a se imuniza efectiv și de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, mai precizezază comunicatul.

Pentru un certificat fals, persoanele plătesc între 100 şi 200 de euro

În cursul lunii februarie, a fost descoperit un caz de “vaccinare la chiuvetă” în județul Caraș-Severin. Certificatele false au fost eliberate în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 200 de euro.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au efectuat o serie de percheziții la un centru de vaccinare din Bocșa, județul Caraș-Severin.

De asemenea, acţiunile au fost extinse și la mai multe cabinete medicale din localitate.

Articolul precedentVolodimir Zelenski, solicitare către Uniunea Europeană: Opriţi orice comerţ cu Rusia
Articolul următorNegocierile dintre Ucraina și Rusia vor continua fără oprirea bombardamentelor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time