Foto: Pixabay - Sammy-Sander
Foto: Pixabay - Sammy-Sander

În timp ce civilii ucraineni sunt îngropați în gropi comune improvizate, soldaţii care au fost ucişi în războiul pornit de Rusia sunt înmormântați la sute de kilometri de orașele natale.

Slujbele de înmormântare sunt inexistente, iar familiile nu îşi pot conduce rudele decedate pe ultimul drum.

Foarte mulți soldaţii din Ucraina și-au pierdut viața, fiind înmormântați la sute de kilometri de case

Tânărul soldat Dmytro Kotenko a fost ucis chiar în primele zile ale invaziei ruse în Ucraina. Apăra sudul orașului Herson și a fost înmormântat în capătul celălalt al țării, în orașul Liov, ferit, la vremea respectivă, de bombele rusești.

Avea 21 de ani, era prima sa operațiune militară. A murit pe 26 februarie, în a treia zi de invazie militară a trupelor rusești, relatează BBC, citat de Europa FM.

Funerariile sale au avut loc la aproape o mie de kilometri de localitatea sa natală – Sumi – puternic bombardată de ruși. Părinții lui Dmytro Kotenko au aflat doar câteva zile mai târziu că fiul le-a fost răpus pe front.

Tânărul fusese deja înmormântat în cimitirul din Liov. Astfel de înmormântări au avut loc aproape zilnic la Biserica Sfinții Petru și Pavel din Liov.

Conform sursei citate, povestea lui Dmytro Kotenko este doar una dintre poveștile a sute de soldați ucraineni răspuși pe front și înmormântați la sute de kilometri de orașele natale, fără ca familiile să își poată lua rămas-bun.

În urmă cu două zile, a fost bombardată o cazarmă militară. Soldaţii ucraineni au fost uciși în urma acestui atac

Autoritățile locale și martorii raportează că zeci de soldați ucraineni au fost uciși, după ce forțele ruse au lovit o cazarmă militară ucraineană din orașul Nikolaev, din sudul Mării Negre.

Nu mai puțin de 200 de soldați se odihneau în cazarmă când trupele ruse au lovit, informează AFP. Sursa citează un militar ucrainean aflat la fața locului. “Au fost recuperate cel puțin 50 de cadavre, dar nu știm câte altele se află sub dărâmături”, a spus bărbatul. Acesta și-a dat numele Maxim, fără a oferi un nume complet.

Articolul precedentGuvernul rus, avertisment către cetățeni
Articolul următorOdesa reprezintă următoarea ţintă a trupelor ruseşti
Jurnalist full-time / Pesimist part-time