Foto: Pixabay.com

Bombardamentele din ultimele zile asupra orașelor ucrainene au lăsat în urmă familii distruse și zeci de morți ce nu pot fi îngropați în morminte private.

Viceprimarul din Mariupol, Serhiy Orlov, a declarat că civilii care și-au pierdut viața sunt îngropați în gropi comune improvizate, iar multe victime nu au putut fi identificate.

De asemenea, cimitirul este în afara orașului, iar perimetrul este controlat de forțele rusești, făcând imposibilă înmormântarea lor. Mariupol este lovit zilnic de bombe și rachete rusești, iar locuitorii rămași încearcă să se ascundă în subsoluri pentru a scăpa cu viață.

Mii de ucraineni au rămas fără apă și mâncare

Totodată, cetățenii ucraineni captivi în Mariupol au rămas fără apă și hrană, oficialii de la Kiev încercând să trimită convoaie umanitare pentru a-i ajuta.

Într-o suburbie din Kiev, peste 60 de persoane au fost îngropate într-un șanț, fără a putea beneficia de o înmormântare precum cere datina creștină. Civilii care participă la aceste ceremonii sunt șocați de modul în care cei uciși sunt aruncați în gropile comune, aducând la suprafață amintiri din cel De-al Doilea Război Mondial.

De la debutul conflictului dintre Rusia și Ucraina, peste 600 de civili au fost uciși, informează ONU. Printre cei morți se numără șase fete, zece băieți și peste 30 de copii al căror sex nu este cunoscut. De asemenea, în 19 zile de război au fost răniți 1.125 de civili.

„Majoritatea victimelor civile înregistrate au fost provocate de folosirea armelor explozive cu o zonă largă de impact, inclusiv bombardamente de artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și rachete și lovituri aeriene”, se arată în comunicatul transmis de ONU, potrivit g4media.ro.

Reamintim că astăzi, 14 februarie, cel puțin 2 persoane au fost ucise și 10 rănite după bombardamentele în Snihurivka, în apropierea periferiei Mykolaivului. Comunitatea Teritorială a anunțat că trei civili și șapte militari au fost răniți și au fost tratați într-un spital. Orașul maritim Mykolaiv a fost atacat zile în șir de armata rusească.

Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentSprijin consistent din partea Bisericii Ortodoxe Române pentru refugiații ucraineni
Articolul următorSUA va acorda noi ajutoare Ucrainei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.