Sursa foto: Facebook - Alfred Laurențiu
Sursa foto: Facebook - Alfred Laurențiu

Senatul a aprobat o propunere legislativă care o să ajute sistemul energetic al României.

Declaraţia a fost făcută, astăzi, 15 martie, de senatorul PSD Alfred Laurențiu.

Propunere legislativă: se vor putea finaliza lucrările şi se vor pune în funcțiune hidrocentralele abandonate

Senatul României a aprobat propunerea legislativă privind regimul ariilor naturale protejate, precum și propunerea pentru modificarea Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului. Urmează ca proiectul de lege să fie trimis pentru dezbatere și aprobare către Camera Deputaților”, a explicat senatorul PSD.

Propunerea legislativă va fi benefică pentru mediu, asigurând, în acelaşi timp, cadrul legislativ pentru ca investițiile stopate să fie finalizate. Prin urmare, sistemul energetic se va baza pe energia care este foarte ieftină.

De asemenea, aceasta prevede scoaterea din zona ariilor protejate a amenajărilor hidrotehnice. În acest mod, se vor putea finaliza lucrările si punerea în funcțiune a unor hidrocentrale abandonate. Sistemul energetic poate deveni mai sigur și mai stabil”, a adăugat Alfred Laurenţiu.

Senator PSD: “Nu ne mai putem permite să abandonăm amenajări hidrotehnice în care s-au investit sute de milioane de euro, mai ales azi, când deficitul de energie a aruncat prețurile în aer”

Conform declaraţiilor oferite pentru Ziarul de Investigaţii, prin acest proiect, vor fi reluate rapid și finalizate următoarele investiții majore:

Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH.

Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%, Dumitra-realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH, în fiecare lună.

Prin finalizarea acestor lucrări, aproximativ 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, din producția acestor hidrocentrale”, a completat Alfred Laurențiu.

Articolul precedentConflictul din Ucraina ar urma să se termine cel târziu la începutul lunii mai
Articolul următorPrimarul Kievului: “Reședințele civililor sunt distruse, vieți nevinovate sunt pierdute”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time