Captură video Twitter
Captură video Twitter

Vladimir Klitschko, primarul Kievului, a vorbit despre dezastrul lăsat în urmă de bombe, arătând, într-o postare publicată pe contul de Twitter, cum a ajuns oraşul după ce Rusia a tras cu 900 de rachete.

Primarul a postat pe Twitter mai multe videoclipuri de pe străzile capitalei Ucrainei, postări care demonstrează dezastrul lăsat în urmă de rachetele rusești.

Străzile Kievului sunt distruse după ce o nouă rachetă a format un crater uriaș. Racheta rusească a lovit, direct, un autobuz

Potrivit Kiev Independent, citat de Gândul.ro, Rusia a tras deja cu 900 de rachete în obiective militare și civile din Ucraina, de la începutul războiului pe 24 februarie.

Așa arată războiul dezlănțuit de ruși asupra civililor. Clădiri distruse, infrastructură distrusă. Uitați, un autobuz a fost lovit direct de o rachetă, vieți au fost pierdute. Așa arată războiul pornit de ruși, așa arată acum orașul Kiev. Multe orașe din Ucraina au fost distruse, mulți oameni au murit. Acesta este adevărul, imaginile pe care le vedeți aici. Așa arată războiul lui Putin împotriva Ucrainei”, a spus Klitschko pe fundalul dezastrului lăsat în urmă de bombele care au lovit oraşul.

Vladimir Klitschko: “Războiul nu distruge doar infrastructura Ucrainei, ci ucide civilii”

Edilul a făcut un nou apel, insistând că acest război fără sens trebuie oprit. De asemenea, primarul s-a adresat liderilor lumii, cerând ajutorul lor şi izolarea Rusiei din punct de vedere economic.

Reședințele civililor sunt distruse, vieți nevinovate sunt pierdute. Acest război fără sens trebuie oprit. Trebuie făcut tot posibilul ca Rusia să fie izolată economic fiindcă își va folosi toate resursele pentru rachete și arme nu doar ca să distrugă infrastructura Ucrainei, dar ca să ucidă civili. Ajutați-ne, izolați Rusia acum, opriți războiul”, a spus Klitschko în al doilea videoclip postat pe Twitter.

Articolul precedentPropunere legislativă iniţiată de senatorul Alfred Laurențiu: Sistemul energetic poate deveni mai sigur și mai stabil
Articolul următorA început marele jaf asupra producătorilor agroalimentari. Ministerul Agriculturii și PSD își fac imagine publică pe sărăcia producătorilor autohtoni
Jurnalist full-time / Pesimist part-time