Sursă foto: Gândul.ro
Sursă foto: Gândul.ro

Războiul ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, deoarece Rusia nu va mai dispune de resurse pentru a susţine atacurile. Este afirmația făcută de către Oleksiy Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

“Cred că nu mai târziu de mai, începutul lunii mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mult mai devreme. Vom vedea, eu vorbesc de cele mai târzii date posibile”, susține consilierul ucrainean.

Oleksiy Arestovici a subliniat că momentul opririi războiului depinde de resursele pe care este dispus Kremlinul să le folosească în acest conflict.

„Toată lumea va înțelege ca Putin a pierdut într-un fel sau altul”, a mai declarat Oleksiy Arestovici.

Consilierul ucrainean susține că Ucraina se află la răscruce acum. Potrivit lui Oleksiy Arestovici, fie va fi un acord de pace rapid, care va fi semnat într-o săptămână sau două, și care va prevede retragerea trupelor şi tot ce mai implică acest lucru, fie va exista o tentativă de a aduna nişte sirieni pentru runda a doua a conflictului. “Când îi ‘măcinăm’ şi pe ei, un acord la jumătatea lunii aprilie sau spre sfârşitul lunii aprilie”, a precizat consilierul ucrainean.

Un scenariu “total nebun” ar fi că Rusia să trimită recruţi care să aibă doar o lună de pregătire, a mai declarat Oleksiy Arestovici.

După ce se va semna un acord de pace ar mai putea exista mici ciocniri timp de un an, a mai declarat Oleksiy Arestovici.

Oleksiy Arestovich a precizat că la negocieri Ucraina a solicitat retragerea totală a armatei ruse. 

Războiul ruso-ucrainean a început pe data de 24 februarie 2022. Federaţia Rusă a lansat o invazie terestră, aeriană şi navală împotriva Ucrainei, fiind considerat cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Volodimir Zelenski, apel către soldații ruși: Predați-va forțelor noastre!

Articolul precedentVolodimir Zelenski, apel către soldații ruși: Predați-va forțelor noastre!
Articolul următorPropunere legislativă iniţiată de senatorul Alfred Laurențiu: Sistemul energetic poate deveni mai sigur și mai stabil