Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski. sursa foto: observatornews.ro

Volodimir Zelenski a transmis luni noaptea un nou mesaj în care le-a cerut soldaților ruși să se predea. Președintele ucrainean susține că trupele rusești sunt confuze, că militarii fug de pe câmpul de luptă și își abandonează echipamentele. Volodimir Zelenski a mai subliniat că armata ucraineană a ajutat 3.800 de oameni să părăsească zonele unde au loc lupte în Lugansk și Kiev.

El a mai spus că războiul a devenit un ”coșmar” în Rusia pentru că armata rusă a pierdut foarte mulți soldați și echipament militar. Zelenski a precizat însă că negocierile de pace cu partea rusă vor continua și joi.

„Recruți ruși, ascultați-mă cu mare atenție! Ofițeri ruși, voi ați înțeles deja situația. Nu veți câștiga nimic din Ucraina. Veți lua vieți. Voi sunteți mulți, dar și dintre voi veți muri. Dar de ce să muriți? Pentru ce? Știu că vreți să trăiți.

Ascultăm conversațiile voastre în interceptări, auzim ce credeți cu adevărat despre acest război fără sens, despre această rușine și despre statul vostru. Ascultăm conversațiile pe care le aveți unul cu celălalt. Apelurile către familia de acasă. Auzim tot și tragem concluzii. Știm cine sunțeți.

Prin urmare, vă ofer o alegere. În numele poporului ucrainean, vă dau o șansă. O șansă de a supraviețui. Dacă vă predați forțelor noastre, vă vom trata așa cum ar trebui să fie tratați oamenii – ca oameni, decent. Așa cum nu ați fost tratați de propria voastră armată, într-un fel în care armata voastră nu o tratează pe a noastră. Alegeți!”, le-a transmis Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a mai spus că armata ucraineană a neutralizat sute de elicoptere ruseşti, 80 de avioane de război, sute de tancuri şi mii de alte echipamente. “În 19 zile, armata rusă a pierdut mai mult în Ucraina decât a pierdut în două războaie sângeroase şi lungi în Cecenia. Pentru ce?”, a afirmat Zelenski.

iUniunea Europeană a stabilit noi sancțiuni împotriva Rusiei

Articolul precedentUniunea Europeană a stabilit noi sancțiuni împotriva Rusiei
Articolul următorConflictul din Ucraina ar urma să se termine cel târziu la începutul lunii mai