Sursa foto: Twitter - Olga Tokariuk
Sursa foto: Twitter - Olga Tokariuk

Poliţia din regiunea Doneţk a anunţat, conform informaţiilor preliminare, că există cel puţin 17 persoane rănite în urma atacului de la Mariupol.

Sunt atât mame, cât şi personal medical, informează CNN.

Bombardamentele au distrus şi un spital de copii în oraşul asediat, Mariupol, oraş situat în sud-estul Ucrainei. Anunţul a fost confirmat de către Primăria Mariupolului.

Dezastru umanitar: femeile însărcinate au fost rănite, iar aparatură medicală a fost distrusă. Preşedintele Ucrainei: “Este o crimă de război”

La scurt timp după anunțul bombardamentului, au apărut primele imagini cu victimele acțiunii militare. De asemenea, bombardarea spitalului din Mariupol a stârnit indignarea UNICEF şi ţărilor occidentale. Președintele ucrainean a etichetat bombardarea drept “crimă de război”.

Forţele de ocupaţie ruse au lansat mai multe bombe asupra spitalului de copii. Distrugerea este colosală”, potrivit unei declaraţii postate pe Facebook a oficialilor ucraineni.

Volodmir Zelenski: “Cât va mai fi lumea complice în ignorarea terorii? Opriţi crimele!

Mariupol. Atac direct al forţelor ruse la maternitate. Oameni, copii se află sub dărâmături. O atrocitate! Cât va mai fi lumea complice în ignorarea terorii? Închideţi în acest moment spaţiul aerian! Opriţi crimele! Puterea e în mâinile voastre, dar se pare că vă pierdeţi umanitatea”, a afirmat preşedintele Volodmir Zelenski pe Twitter.

Secţia de maternitate din centrul oraşului, secţia de copii şi secţia de terapie de la spital – toate au fost distruse într-un raid aerian rusesc asupra Mariupol”, a declarat şeful administraţiei militare regionale, Pavlo Kyrylenko, citat de news.ro, într-un videoclip postat pe pagina de Facebook.

Articolul precedentCristian Popescu Piedone: „Dascălii și copiii noștri merită respect”
Articolul următorPe teritoriul României nu există aeronave militare ucrainene. Dîncu vine cu precizări
Jurnalist full-time / Pesimist part-time