Sursa foto: https://indiajustnow.in/

Războiul scoate ce-i mai rău din oameni, dar și ce-i mai bun, dovadă fiind românii din toate colțurile țării care au intervenit pentru ajutorarea celor care fug din Ucraina.

Printre aceștia se numără și studenții indieni, care, spre marea lor surprindere, zeci de români și-au deschis ușile și i-au primit în casă, oferindu-le un adăpost.

Grija și iubirea românilor i-a impresionat profund, iar acum vor să ajute la rândul lor.

„Bunătatea românilor mi-a redat încrederea în umanitate”

O studentă în anul IV la Facultatea de Medicină din Ternopil a declarat că încrederea în umanitate i-a fost restabilită datorită românilor. Aceasta a spus că a trăit momente grele, dar după ce a ajuns în țara noastră, românii nu au ezitat și i-au oferit haine, mâncare și un loc unde să doarmă.

„Traversând frontiera ucraineană, am văzut tot ce poate fi mai rău. Încrederea mea în oameni dispăruse aproape cu totul. Au fost vremuri extrem de grele. Totuși, bunătatea românilor mi-a redat încrederea în umanitate. Localnicii au pus la dispoziție alimente, încălțăminte și tot felul de lucruri pentru studenții care veneau din Ucraina”, a spus Nikhil Kumar, potrivit The Times of India.

Studentul a precizat că a stat trei zile în adăpost, iar acum e momentul să facă și el ceva pentru români.

„Nu numai eu, ci și cei mai mulți dintre noi, care am fost binecuvântați cu ospitalitatea românilor, să facem ceva pentru cei care ne-au ajutat. Vom strânge bani și îi vom trimite în semn de recunoștință. Nu-i putem răsplăti pentru tot ce au făcut pentru noi, este doar un mod de a le spune că nu vom uita asta niciodată”, a spus acesta.

De asemenea, alt student indian a declarat că românii i-au vizitat în adăposturi și i-au oferit, pe lângă cele necesare, o vorbă bună și un zâmbet, în aceste vremuri grele.  

 „Au fost un exemplu, arătând cum pot fi ajutați străinii în condiții atât de grele”, a spus el.

Totodată, alți studenți au spus că după ce au trecut frontiera, modul în care au fost primiți i-a făcut să se simtă ca acasă.

„Localnicii au dovedit că umanitatea este cel mai bun lucru de pe Pământ. Și familiile noastre au vorbit cu ei, și au fost foarte fericiți”, a spus alt student ce a plecat pe jos din Ucraina din cauza războiului.

De la debutul războiului dintre Ucraina și Rusia, peste 3.000 de ucraineni au optat pentru azil în țara noastră.

Zelenski, despre familia ucisă de soldații ruși: „Este o crimă, pur şi simplu o crimă”

Articolul precedentVIDEO: O fetiţă din Rusia face propagandă pro război: “Imaginile din Ucraina sunt din jocuri pe calculator”
Articolul următorSosia lui Putin: “Mă tem pentru viaţa mea”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.