Foto: Captură video
Foto: Captură video

Kremlinul foloseşte o fetiţă de doar 12 ani pentru un videoclip de propagandă. Aceasta îi avertizează pe copii că nu există război în Ucraina şi totul este o mare dezinformare.

Mai mult, fata insistă asupra rapoartelor privind invazia rusă a Ucrainei, etichetându-le drept o “campanie de dezinformare vestică”.

Astăzi vorbim despre cum puteți investiga ceea ce se întâmplă. Vorbim despre evenimentele din Ucraina”, spune Sofia Khomenko, în clipul Ministerului Educației. Clipul este intitulat “O lecție despre pacea mondială”, a raportat Telegraph, citat de New York Post.

Sofia a cântat, în direct, la televizor, despre dragostea ei pentru patria-mamă, încă din 2017

Fetiţei cu ochi albaștri i s-au alăturat doi prezentatori. Scopul comun al acestora a fost să sublinieze „operațiunea specială” declarată a președintelui Vladimir Putin pentru realizarea „demilitarizării și denazificării” în Ucraina.

Denis Polunchukov, prezentatorul emisiunii, a că imaginile din Ucraina sunt, de fapt, din alte conflicte de război. “Unele imagini sunt chiar din jocuri pe calculator”, a declarat acesta.

Guvernul rus și-a intensificat campania de propagandă, deoarece armata sa s-a confruntat cu o rezistență mai mare decât se aștepta din partea trupelor și cetățenilor ucraineni în timpul invaziei sale

Prezentatorul a mai spus audienței sale impresionabile că “criza din Ucraina nu a început ieri și nu este vorba doar despre Ucraina”.

Polunciukov a avertizat despre „dezinformarea” pe rețelele de socializare. Bărbatul insistă că este fals faptul că o rachetă a lovit o grădiniță sau că o coloană de tancuri a fost spartă. Mai mult, conform prezentatorului, niciun avion nu a fost doborât.

Deşi mulţi ruşi protestează împotriva acestui război inutil, televiziunea rusă insistă că Moscova nu a atacat Ucraina

Absolut când obții această informație de pe rețelele de socializare, este foarte important să verifici sursa”, a spus el, spunându-le copiilor că ei sunt „moștenitorii țării noastre”.

Mii de ruși au fost arestați în timpul protestelor împotriva războiului.

Articolul precedentZelenski, despre familia ucisă de soldații ruși: „Este o crimă, pur şi simplu o crimă”
Articolul următorSolidaritatea românilor a depășit granițele țării. Sute de studenți indieni au găsit adăpost în țara noastră: „Nu-i putem răsplăti pentru tot ce au făcut pentru noi”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time