Klaus Iohannis (captură video)

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după data de 8 martie.

Acesta a amintit că odată cu ridicarea stării de alertă vor fi eliminate o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum.

„Ultimii doi ani au adus multe provocări, care ne-au influențat în cele mai diferite moduri(…) O perioadă de mari sacrificii pentru români, dar, în același timp, o perioadă în care am descoperit noi valențe ale solidarității, ale spiritului civic, ale dedicării și implicării”, a spus Iohannis, potrivit Digi24.

„Astăzi putem vorbi de o nouă etapă”

De asemenea, șeful statului a mai precizat că finalul acestui val pandemic reprezintă o nouă etapă, iar fără intervenția autorităților, gestionarea acestei crize „istorice” ar fi fost imposibilă.  Mai mult, Iohannis a avut cuvinte de laudă la adresa populației, precizând că majoritatea au înțeles și respectat regulile impuse.

„Doresc să mulțumesc încă o dată și medicilor, asistenților medicali, infirmierilor, farmaciștilor și tuturor celor care au fost permanent în prima linie în lupta cu virusul și au făcut dovada dedicării și a profesionalismului desăvârșit”, a declarat Iohannis.

Totodată, președintele României a adăugat că pandemia a reușit să ne aducă mai aproape, prin ajutorul pe care l-am oferit oamenilor din jurul nostru, iar colaborarea europeană și internațională a permis înțelegerea mai aprofundată a acestui virus nou.

De asemenea, Iohannis e de părere că pandemia de Covid-19 ne-a învățat să prețuim mai mult sănătatea, să luam decizii mai bune și să ne respectăm mai mult. Cu toate acestea, Iohannis a îndemnat populația să rămână vigilentă, menționând faptul că obiceiurile de prevenție trebuie menținute.

„Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus”, a spus șeful statului.

În încheierea mesajului său, Iohannis a precizat că e nevoie de o investiție masivă în sistemul sanitar pentru a putea face față oricărei provocări.

„Pandemia ne-a arătat că sănătatea trebuie tratată întotdeauna ca o prioritate și din punctul de vedere al creșterii investițiilor, dar și al regândirii unor mecanisme, astfel încât sistemul sanitar să fie unul echitabil și capabil să răspundă eficient unor situații limită. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!”, a conchis șeful statului.

Iohannis a semnat zeci de decrete pentru retragerea titlurilor de „luptător” sau „erou martir” în Revoluția din 1989

Articolul precedentAktual24 – site cunoscut pentru poziția anti-PSD – închis o zi pentru propagandă pro-rusă
Articolul următorCris-Tim donează hrană refugiaţilor ucraineni
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.