Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Aktual24 este un site de știri.

Întâmplarea face ca acesta să fie cunoscut pentru poziția fățiș anti-PSD.

La fel de întâmplător, dacă intrați pe site, veți vedea știri. Știri care vorbesc despre situația din Ucraina, despre război, despre victime. N-o să găsiți, în schimb, propagandă pro-rusă.

Cu toate acestea, site-ul a fost închis, aseară.

Domeniul aktual24.ro a fost anulat brusc și absolut fără nicio explicație, în această seară. Ulterior, a apărut un comunicat al Directoratului Național de Securitate Cibernetica cu o listă de site-uri rusești de propagandă interzise pentru fake news în care a fost băgat și aktual24.ro.”, scria, aseară, pe Facebook, jurnalistul independent Ovidiu Albu.

De menționat e faptul că pe 28 februarie, când a fost făcută publică lista cu site-uri cu fake news-uri pro-Rusia, Aktual24 nu apărea acolo. A devenit, cumva, pro-rus în câteva zile.

Aktual24 – reactivat cu puțin timp în urmă

Aproape o zi mai târziu, după discuții cu ROTLD, cu purtătorul de cuvânt al Guvernului și ANCOM, site-ul a fost deblocat.

Între timp, a fost sărbătoare la România TV, site cunoscut, de altfel pentru simpatiile pesediste. Nu de alta, da` nu mai puteau de bucurie că pot trasa o legătură între ruși și Clotilde Armand. Mă-ntreb dacă vor reveni cu dezmințire la discuții. Să zică, măcar, că Aktual24 a fost închis pe nedrept, iar ”propaganda pro-rusă”, pentru care a fost închis, nu există.

Și George Simion s-a bucurat c-a picat site-ul.

”Guvernul să își facă datoria, după Aktual24 să închidă și G4Media.ro!”, a fost mesajul liderului AUR.

Să fie, oare, o coincidență faptul că cele două publicații nu-l ridică în slăvi? Sau că-i consideră partidul drept extremist? Nu, în niciun caz nu are cum să fie asta! Doar suntem obiectivi, nu-i așa?

Alte site-uri, pline de propagandă pro-rusă, rulează, în continuare, bine mersi

De exemplu, site-ul Incorect Politic.

Pro-rus, pro-AUR, naționalism extrem, dezinformare, toate într-un ghiveci frumos împachetat. În ciuda tuturor acestor evidențe, site-ul funcționează fără probleme. Pe el nu s-a găsit nimeni să-l bănuiască de propagandă sovietică.

Naționalisti.ro funcționează, la fel, fără probleme, în ciuda discursului cel puțin instigator. Vesti din Rusia, aidoma. Iurie Roșca punct md – nu e picat, nu pare să deranjeze pe nimeni ideile pe care le lansează acolo.

Multiple pagini de Facebook, a căror unică activitate e să dezinformeze și să vorbească despre glorioasa Rusie și salvatorul Putin sunt, în continuare, active.

Dar, da, Aktual24 era problema. Nu știu cum s-o fi strecurat printre site-urile de propagandă din listă. Nici măcar nu vreau să-mi fac scenarii. Important e că, până la urmă, l-au repus în funcțiune. Prevăd niște fețe lungi în seara asta, la auzul veștii.

Articolul precedentAstra Film Festival: “Vizionați filme care prezintă povești din viața ucrainenilor”
Articolul următorVești bune pentru români. Starea de alertă nu va mai fi prelungită
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.