Foto: Facebook, Astra Film Festival
Foto: Facebook, Astra Film Festival

În contextul evenimentelor recente din Ucraina, Astra Film Festival lansează programul special “Acțiune prin non-ficțiune pentru Ucraina”.

Conform anunţului publicat de reprezentanţi, publicul din toată țara va avea acces la filme documentare care prezintă povești reale din țara vecină, atât de greu încercată de război.

Astra Film Festival: Să ajuți înseamnă și să arăți adevărul. Iar filmul documentar arată întotdeauna adevărul

Astra Film vă invită să intrați pe platforma www.astrafilm.ro și să vizionați filme care prezintă povești din viața ucrainenilor, așa cum sunt ei, cu aspirațiile, credințele și determinarea lor”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook.

Un bilet costă 2 euro. Banii strânși în această campanie vor fi donați către cauze umanitare menite să vină în sprijinul poporului ucrainean.

Programul include trei filme:

🎥“The Distant Barking of Dogs”, de Simon Lereng Wilmont (2019).

Sumele adunate din vânzarea biletelor vor merge către UNICEF Romania.

Și două documentare ale regizoarei ucrainene Alina Gorlova, care a ales să rămână în aceste zile la Kiev ca să se implice în acțiuni umanitare, alături de organizații de voluntari. Sumele adunate din vânzarea biletelor pentru:

🎥 “The rain will never stop” (2022)

🎥“No obvious signs” (2018)

Sumele adunate din vânzarea biletelor vor fi trimise, integral, regizoarei din Ucraina

Astra Film Festival este festivalul internaţional de film documentar din Sibiu (România), cu o solidă reputaţie, dedicat în mare parte documentarului creativ din regiunea central şi est europeană, a fost înfiinţat în 1993, iar acum este cel mai longeviv festival internaţional care se desfăşoară în România.

Articolul precedentSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: „Zilele viitoare va fi și mai rău în Ucraina”
Articolul următorAktual24 – site cunoscut pentru poziția anti-PSD – închis o zi pentru propagandă pro-rusă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time