Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Turiştii care vor urca Tâmpa vor primi scrumiere portabile. Rangerii din Braşov au luat această decizie deoarece foarte multe persoane aruncă deşeuri pe munte.

Oamenii nu conştientizează pericolul incendiilor: este motivul pentru care rangerii trebuie să fie într-un continuu contact cu turiştii care aleg Braşovul pentru concedii şi drumeţii.

Rangerul Rezervaţiei Tâmpa, Viorel Mihai, a precizat, pentru Agerpres, că din această primăvară vor fi demarate o serie de acţiuni de conştientizare. Astfel, turiştii vor fi informaţi despre traseele turistice şi starea acestora. În plus, sunt sfătuiţi despre cum să se comporte pe munte.

Vom fi într-un permanent contact cu turiştii. La sfârşitul acestei comunicări ei trebuie să conştientizeze că trebuie să fie corespunzător echipaţi. Trebuie să respecte muntele şi traseul turistic, ceea ce este foarte important pentru siguranţa lor. Le vom împărţi scrumiere portabile. Le vom explica pericolele ce ţin de aruncarea unei ţigări nestinse. Turiştii vor fi rugaţi să respecte regulile muntelui şi să nu se abată de la traseele turistice, să nu arunce deşeuri”, a precizat rangerul Viorel Mihai.

Întreaga zonă va fi curăţată şi reamenajată

Totodată, el a menţionat că, în această perioadă, continuă pregătirile de primăvară începute în urmă cu două săptămâni.

A fost reamenajată terasa belvedere de la Literele Braşov, iar miercuri a fost reînlocuit drapelul care a fost deteriorat de ultimele furtuni.

Lemnul pentru reparaţia terasei este pregătit, iar montarea se va face în următoarele săptămâni, imediat ce zăpada se va topi şi va permite urcarea lui pe munte.

Acţiunile sunt realizate cu sprijinul Primăriei Braşov, administratorul Rezervaţiei Tâmpei, Serviciului Public Local Salvamont Braşov şi jandarmilor montani, precum şi cu ajutorul unor voluntari

Urmează curăţarea şi remarcarea traseelor. Împreună cu cei de la Salvamont, vor fi îndepărtaţi arborii căzuţi şi deşeurile de pe aceste trasee. De asemenea, lucrăm la înlocuirea panourilor şi a indicatoarelor turistice degradate. Vom repara şi, acolo unde este necesar, vom înlocui podeţele. Vrem ca turiştii să se bucure de o natură curată şi să poată beneficia de informaţiile. Toate aceste lucrări au început deja şi se execută în etape, în funcţie de vreme”, a mai precizat Viorel Mihai.

Articolul precedentStelian Ion (USR), despre desființarea SIIJ: „Un atac la lupta împotriva corupţiei”
Articolul următorPlanul lui George Simion pentru alegerile din 2024. Liderul AUR și constituirea Polului Conservator
Jurnalist full-time / Pesimist part-time