Sursa Foto: Facebook

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion a precizat, vineri, că votul dat de Comisia Juridică desființează strict formal SIIJ, afirmând că atribuțiile vor fi preluate de mai mulți procurori.

„De un mecanism gândit de actuala coaliţie, PSD-PNL-UDMR, care de fapt preia toate defecţiunile, toate elementele nocive din trecut”, a spus reprezentantul USR, potrivit news.ro.

De asemenea, Stelian Ion a mai adăugat că DNA nu va mai putea ancheta, pe viitor, magistrați, procurori și judecători prin decizia luată astăzi.

Mai mult, acesta e de părere că magistrații și judecătorii CCR, „o categorie specială de cetățeni care se formează acum”, nu vor mai fi supuși regulilor generale și a anchetelor DNA.

Stelian Ion: „Avem de-a face cu o mascaradă”

„De fapt, avem de-a face cu un atac la lupta împotriva corupţiei pentru că nu se rezolvă o problemă, dar formal, Guvernul actual se preface că desfiinţează SIIJ şi că rezolvă problema, dar păstrează toate mizeriile din spatele SIIJ”, a spus fostul ministru al Justiției.

De asemenea, Stelian Ion a mai susținut că nu poate fi părtaș la „această mascaradă” privind desființarea Secției Speciale.

„Domnul ministru Predoiu, întregul Guvern, încearcă să vândă acest produs, sub un ambalaj frumos, strălucitor, de fapt este acelaşi lucru ca înainte”, a concluzionat Stelian Ion.

Reamintim că vineri, 18 februarie, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat un vot de admitere pe proiectul de lege privind desființarea SIIJ, cu 18 voturi „pentru” și 7 „împotrivă.” În timpul dezbaterilor, amendamentele propuse de USR au fost respinse, fiind adoptate câteva din cele propuse de social-democrați.

Unul dintre amendamentul admis introduce sub incidența acestei legi și judecătorii de la CCR și magistrații asistenți.

Deputatul USR, Silviu Dehelean, a criticat acest amendament, precizând că va sesiza Comisia de la Veneţia şi Comisia Europeană.

„Ne-am întors în epoca Dragnea cu justiţia! Judecătorii CCR nu mai pot fi anchetaţi de DNA dacă sunt suspectaţi de fapte de corupţie. Această nouă formă de imunitate pentru judecătorii CCR a fost introdusă astăzi în legea Predoiu de reînfiinţare a Secţiei Speciale (SIIJ) de către majoritatea PSD-PNL-UDMR, la propunerea doamnei Steluţa Cătăniciu”, a declarat Dehelean.

Atac la ministrul Justiției. Stelian Ion (USR), despre Cătălin Predoiu: „Este băiatul de mingi al preşedintelui Iohannis”

Articolul precedentCadavru transportat într-un covor, în Bucureşti
Articolul următorFără ţigări aruncate în natură: Rangerii din Braşov sunt nevoiţi să împartă scrumiere portabile
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.