Atac la ministrul Justiției. Stelian Ion (USR), despre Cătălin Predoiu: „Este băiatul de mingi al preşedintelui Iohannis”

Fostul ministru al Justiției afirmă că DNA este „atacată” din toate părțile.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat că proiectul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de desființare a Secției Speciale (SIIJ) „știrbește” competența DNA de a ancheta cazurile de corupție în care sunt implicați magistrați. Mai mult, acesta a menționat faptul că Predoiu acționează în mod conștient pentru slăbirea DNA și a luptei anticorupție.

„Preşedintele Iohannis şi coaliţia pe care a instalat-o la butoane vor magistraţi slabi, timoraţi, care să răspundă comenzilor politice. Proiectul de desfiinţare a SIIJ prezentat de Predoiu încalcă flagrant una dintre cerinţele principale ale rapoartelor MCV şi avizele Comisiei de la Veneţia, şi anume refacerea competenţelor parchetelor specializate, DNA şi DIICOT”, a scris Stelian Ion pe o rețea de socializare.

Stelian Ion: „Adevărata problemă este slăbirea DNA”

 Totodată, fostul ministru al Justiției e de părere că SIIJ nu se desființează, ci se „reînființează.”

„În plus, desemnarea procurorilor de la parchetele de pe lângă Curţile de Apel şi cei de la nivel central, de la Parchetul General, de către plenul CSM, nu doar de Secţia pentru procurori, va transfera şi asupra selecţiei acestora lipsa de credibilitate şi suspiciunile care planează acum asupra CSM, aflat într-o situaţie de blocaj”, a spus deputatul USR.

 Mai mult, deputatul Stelian Ion îl acuză pe actualul ministru al Justiției că a fost preocupat, încă de la instalarea sa în funcție, să asigure „liniștea unor magistrați și reprezentanți CSM”, fiind imaginea politicianului gata să „tranzicționeze orice pentru pacea lui și a prietenilor politici.”

„De fapt, ministrul Predoiu a revenit la ceea ce l-a consacrat în mandatul trecut: băiatul de mingi al preşedintelui Iohannis”, a concluzionat Stelian Ion.

Reamintim că vineri, 21 ianuarie, ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat că preluarea competenţelor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) va fi realizată de 42 de procurori, dintre care 12 vor fi în Bucureşti. Mai mult, procurorii vor fi desemnați de plenul CSM.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este o structură operativă în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a cărei activitate a devenit operațională în 2018.

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, apel la coaliția de guvernare: „Nu căpușați CCR cu numirile voastre din pix”

Articolul precedentSorin Grindeanu a știut că angajații STB vor intra în grevă: „Am fost informat cu o zi înainte”
Articolul următorRomânia are nevoie de o lege care să schimbe fundamental procesul de reciclare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.