Foto: Realitatea
Foto: Realitatea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat după ce și vineri, 21 ianuarie, autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București au rămas în depouri. Oficialul a declarat, într-o conferință de presă la Timișoara, că e nevoie de negocieri între administraţia locală şi liderii sindicali, îndemnându-i „să se așeze la masa dialogului” pentru a găsi o soluție cât mai rapidă.

„E nevoie de dialog, nu poţi să tratezi lucrurile în forţă. Soluţia potrivită e să ai dialog cu partenerii. Poate nu au dreptate sută la sută, dar poate au dreptate 50-10 la sută. Ca sfat, i-aş îndemna să se aşeze la masa dialogului pentru că Bucureştiul e blocat. Norocul e că metroul funcţionează, nu e în grevă”, a spus Grindeanu, relatează news.ro.

Nicușor Dan i-a convocat pe șefii de depouri și membrii de sindicat la o discuție

Mai mult, ministrul Transporturilor a amintit de greva CFR, de la finalul anului trecut, ce a bulversat tot traficul, chiar dacă a fost doar de câteva ore. De asemenea, demnitarul a mai spus că în această săptămână s-a întâlnit cu mai mulți lideri sindicali din domeniul transporturilor și urmează ca în zilele următoare să aibă un dialog și cu conducerea STB.

Totodată, Grindeanu a declarat că a aflat „pe surse”, cu o zi înainte de declanșarea grevei de la STB și s-a asigurat că metroul va funcționa în aceste zile.

„Am fost informat  cu o zi înainte, cu 24 de ore înainte despre intenţia, pe surse venită, intenţia celor din Bucureşti de a face grevă. STB se numeşte societatea care ţine de Consiliul General. M-am asigurat că ceea ce ţine de Ministerul Transporturilor, metroul, să funcţioneze. Pentru că dacă intra şi metroul în grevă…”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Reamintim că angajații STB au continuat și vineri protestul, astfel autobuzele, tramvaiele și troleibuzele au rămas în depozit, deși există o decizie a instanței prin care greva este suspendată, fiind declarată ilegală.

Protestatarii cer creșterea salariilor și îmbunătățirea condițiilor la locul de muncă, dar și demisia lui Adrian Criț, directorul societății.

Nicușor Dan: „Să nu reiei lucrul riscând pierderea contractului de muncă și condamnarea penală e o atitudine irațională”

Articolul precedentRomânia comemorează 81 de ani de la Pogromul de la București: evreii au fost asasinaţi în pădurea Jilava și la Abator
Articolul următorAtac la ministrul Justiției. Stelian Ion (USR), despre Cătălin Predoiu: „Este băiatul de mingi al preşedintelui Iohannis”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.