Valeriu Gheorghiță (Facebook)

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid, a estimat când vor fi ridicate restricțiile impuse de la pandemie. Vor fi ridicate treptat dacă se menține actualul trend de scădere.

Totodată, acesta a mai precizat că numărul de persoane infectate cu Covid-19 este mult mai mare decât în realitate, precizând că situația nu este încă stabilizată.

„Cred în continuare că sunt mult mai multe persoane care sunt în mod real pozitive, dar care nu se află în evidența noastră pentru că fie se testează acasă și nu declară rezultatul testelor, fie nu sunt testate, dar ele există undeva în populație și reprezintă o sursă de infectare pentru ceilalți”, a declarat Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare recomandă, în continuare, purtarea măștii în spațiile închise

De asemenea, Gheorghiță a amintit că este important să purtăm masca de protecție în spațiile deschise aglomerate și în spațiile închise, pentru a putea evita îmbolnăvirile și decesele.

„Un singur deces dacă reușim să evităm, cred că ne-am făcut datoria ca medici, ca și comunitate”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Totodată, acesta a mai explicat faptul că orice măsură de relaxare va avea un impact asupra răspândirii coronavirusului în societate.

„În opinia mea, se poate discuta concret la acel moment de relaxare pe anumite domenii de activitate, pentru că fiecare activitate se asociază cu un risc mai redus sau mai crescut de expunere”, a mai spus medicul.

De asemenea, Raed Arafat, prezent la conferința de presă, a anunțat că ultima măsură la care se va renunța este purtatul măștii.

„Probabil că se va umbla la capacitățile sălilor în care au loc anumite activități, la masca în exterior. Sunt mai multe măsuri care pot fi treptat ridicate dacă continuă trendul de scădere a cazurilor și internărilor”, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

Reamintim că astăzi, 17 februarie, doar 7.488 de români s-au vaccinat împotriva Covid-19, iar puțin de 1.200 au primit prima doză de vaccin. De la debutul campaniei de vaccinare, în România s-au vaccinat peste 8,3 milioane de români.

Rafila: „Ultimele restricții care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măştii în interior”

Articolul precedentCiolacu îi acuză pe cei de la USR că au aruncat România în haos cu liberalizarea energiei
Articolul următorRusia, pregătită de război. Ce mesaj a transmis Statelor Unite
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.