Rafila: „Ultimele restricții care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măştii în interior”

Ministrul a afirmat că numărul de infectări este într-o scădere constantă.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat, joi seară, la Digi24, că de la începutul lunii martie, numărul de noi cazuri de Covid-19 o să scadă considerabil, dar cu toate acestea, românii trebuie să respecte în continuare măsurile de prevenție.

  „Cred că mai degrabă în luna martie o să ajungem pentru că un interval de patru săptămâni socotit de acum, suntem în 10 februarie (…), probabil că trei patru-săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă, să sperăm că rămâne aşa”, a precizat ministrul.

Totodată, oficialul a anunțat că România înregistrează a treia zi de scădere consecutivă a cazurilor, însoțițe și de un număr mai mic de persoane internate în spitale.

Tot mai multe state europene renunță la măsurile impuse împotriva pandemiei

De asemenea, Rafila a venit și cu vești bune, afirmând că după doi ani de zile vom reveni la normalitate prin renunțarea la starea de alertă. Cu toate acestea, printre ultimele restricții care vor fi ridicate vor fi legate de purtatul măștii de protecție în interior.

„În rest, probabil că vom putea reveni la normal şi sper să putem să renunţăm şi la starea de alertă care deja se prelungeşte de aproape doi ani în România”, a spus ministrul Sănătăţii.

Rafila a mai precizat că ridicarea restricțiilor se va face gradual, iar oamenii trebuie în continuare să fie responsabili pentru cei din jurul lor.

„Nu excludem apariţia de noi variante care pot să afecteze anumite comunităţi sau anumite grupuri vulnerabile. Sper să fie ultimul val care pune probleme majore”, a concluzionat ministrul Sănătății.

Și premierul României a declarat că în funcție de datele privind evoluția pandemiei, Guvernul ar urma să discute după 15 februarie despre posibilitatea unor astfel de măsuri.

„Am început să scădem cu 2.000 – 3.000 de infectări pe zi, chiar şi astăzi (n.r. miercuri) – ne raportăm la datele de cu o săptămână în urmă – astăzi numărul de infectări este mai mic decât marţea trecută”, a declarat premierul Ciucă în urmă cu câteva zile la Antena 3.

Reamintim că tot mai multe state europene au decis ridicarea restricțiilor impuse pe timp de pandemie.

Alexandru Rafila: „Odată cu luna aprilie, probabil că o să ajungem la o stare de normalitate”

Articolul precedentOrganizația Municipală a PSD Iași, dizolvată. Un motiv, rezultatele slabe de la alegerile de acum 2 ani!
Articolul următorCiprian Ciucu, avertisment: PNL București, la un pas să nu îl mai susțină pe Nicușor Dan, dacă nu vine cu reforme
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.